Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Giambattista Valli

PFW Пролет/Лято 2018: Hermès

Новият поглед на Надеж Ван Сибулски

Runway преди 6 години

Hermès е иконична къща с разпознаваем стил, която не се обвързва по какъвто и да е начин с тенденциозно поставените рамки. И затова очакванията за една такава колекция са по-особени в сравнение с други high end брандове, представящи се по време на модния месец. Тя трябва да говори за богатата история на къщата, но едновременно това да бъде с поглед напред: да не губи своето обаяние, пряко обвързано с великолепното майсторство по отношение на изработка: и най-важното непреходността е императив, който не бива да губи своята тежест.

Сравнително новата креативна сила зад бранда - Надеж Ван Сибулски затвърждава мястото си в Hermès с всяка последвала колекция. Нейният личен почерк вече е ясно отличим и смеем да твърдим, че тя абсолютно успява да се отърси от влиянието на предишните си колеги, оставили ярък отпечатък и върху името на къщата, и върху очакванията на модната публика. Колекцията й за Пролет/Лято 2018-та смело чертае основите на стила, за който говорим - с карета на преден план като тема, дизайнерката показва премерена колекция, която макар и по-смела от предишните й, кореспондира прекрасно на естетиката на Hermès.

В цветна, но далечна от ярката палитра, Сибулски представя line up-а в симфония от графични мотиви - карета, но и още разгърнати мотиви от класическите Hermès шалове. Мотивите-акценти намират своето място по почти всеки един от елементите в колекцията, интерпретирани през един модерен и минималистичен маниер. Без да губят своята женственост, силуетите с високи яки, миди поли и асиметрични къдри се преплитат със спортната естетика, за да получим усложнени и интересни кройки...

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.