Следва

Дизайнери за следене: Юрай Зигман

PFW Пролет/Лято 2018: Louis Vuitton

Рокли, а и не само, от вековете...

Runway преди 6 години

Забележителната колекция на Louis Vuitton за Пролет/Лято 2018-та представлява майсторско изпълнение от страна на Никола по отношение на преплитане на две коренно различни епохи в едно цяло. Става въпрос именно за случващата се в момента спортна естетика в меланж от богати референции по тема кралските костюми във Франция през 18-ти век. Несъвместимите на пръв поглед теми всъщност раждат великолепни дизайни, подписани с разпознаваемия маниер на дизайнера.

За разлика от предимно прагматичните колекции, които наблюдаваме от старата френска къща през последните няколко сезона, то тук въображението на Никола работи с пълна сила, а това явление заслужава да се види. Иконичните спортни елементи, с които креативният директор така добре работи - груби кецове, копринени шорти и плетива в райета, се преплитат по превъзходен начин със съвсем буквални елементи от гореспоменатите костюми. Това описание се превежда в смел стайлинг, където жакардовото палто е сякаш правено за копринените шорти и кроп топа; наподобяващият елемент от стара рокля корсет приляга чудесно върху флоралната и почти бохо рокля; а металик жакардовият елек е най-добрата основа за тежкото кожено продължение, наподобяващо донякъде пеплум.

А както самият дизайнер споделя: "Анахронизъм - част от елементите се считат за съвсем реални части от костюми и за мен бе истински интересно да експериментирам при адаптирането им в един стандартен градски дамски гардероб. Резултатът е анахронизъм с лека нотка на романтика, това е всичко от което се нуждаем в момента."

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.