Следва

Грижа за кожата в три стъпки

Вечните скандали около рекламите на Calvin Klein

Calvin Klein продължително вълнува световната общественост поне от месец насам, когато отвъд Океана бяха...

All fashion преди 14 години

Calvin Klein продължително вълнува световната общественост поне от месец насам, когато отвъд Океана бяха забранени излъчването на ТВ-спота за новата му есенно-зимна колекция джинси, а билбордът, на който твърде млада тийнейджърка лежи топлес между двама млади, целувайки се с единия, докато трети лежи на земята с полуразкопчан панталон, повече от шумно беше свален от няколко ключови пункта в Сохо в Ню Йорк.

Наричана отдавна в пуританска Америка "порнографска" заради провокативните си кампании, емблематичната джинс-фирма съвсем естествено реагира на това с насмешка.

Освен че кампанията е модерна и съблюдава основното и най-важно правило на рекламата - да не те оставя безразличен, тя е дело на един от най-големите естети зад обектива - Стивън Мейзъл.

Творческият директор и дизайнер на дамската линия на Келвин Клайн, Франциско Коста, логично не вижда нищо лошо в рекламите:

“Моля ви! Това са толкова остарели прийоми. Не ви ли се струва дори малко срамно въобще да го обсъждаме. Във всеки случай отново се получи перфектно за нас. Ако желаете да го обсъждаме пак, ок. Но едно е сигурно, изобщо нямахме намерение да предизвикаме такава дискусия... Това е Ню Йорк, 21-ви век! Honey, we have to move on!".


Франциско Коста, Итало Дзукели

Дизайнерът на мъжката линия на Calvin Klein, Итало Дзукели, също защити кампанията: "За мен това е най-добрата кампания въобще!".



Все пак дизайнерите нямат последната дума за собствените си билборди. Скандалните кадри бяха свалени и заменени с кадър на Дутцен Кройс в червен бански.

Поне един човек се оказа доволен от смяната — Дутцен реши, че сега е моментът да стане още по-известна и в нощта след качването на визията се снима, скачайки пред билборда, и качи снимката си в Twitter.

Независимо дали ни се вярва или не, от повечко шум печелят всички. 

Ева Мендес също изрази учудването си от реакцията на властите в родината си. Въпреки че тя би трябвало да е свикнала... http://www.dailymotion.com/, след като миналото лято ТВ-рекламата на Secret Obsession, парфюмът на Келвин Клайн, беше забранена шумно в САЩ.

Анкета

На коя визия на Келвин Клайн вярваш повече?

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.