Следва

Между истината и фикцията в "По действителен случай"

Кино прожекции с екологична кауза

Какво се случва с планетата и как да опазим природата ще разберем от специалната кино поредица в Дом на киното през октомври и ноември – „Човек и природа”

Movies & TV преди 6 години

София Филм Фест и WWF България стартират заедно прожекции на филми и дискусии по екологични теми. Шест филма, посветени на природата и опазването й ще се прожектират в специалната поредица в Дом на киното – „Човек и природа”.

Двадесет минути преди началото на всяка прожекция, екипът на WWF България ще разкаже повече за изчезването на пчелите, промените в климата, уличните кучета, лова на защитени видове животни и поминъка като източник на доходи.

„Възможността да се срещнем с любителите на киното и да представим малка, но много важна част от природозащитните дейности на WWF в България и по света е шанс заедно да спрем унищожението на околната среда и да изградим бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата“, заяви Владимир Иванов, ръководител комуникации във WWF България.

Какви са предизвикателствата пред човечеството и какво може да направи всеки един от нас, за да спасим природата и Земята? Филмите „Повече от мед”, „Мед”, „Императорът”, „Солта на земята”, „Белият бог” и „Сафари” дават отговори на тези въпроси и разказват истории, повлияни от начина, по който взаимодействаме с околната среда.

В първите три поредни съботни дни от октомври и ноември месец, „Човек и природа” дава възможност на зрителите да разберат повече за природните богатства, които пренебрегваме и целенасочената война, която водим срещу единствения ни дом – планетата Земя и нейните обитатели.

More Movies & TV