Следва

Шакира и Жерар Пике разделени?

С новите Captur, Koleos и Kadjar на Renault светът е в краката ви!

Сетивата ни са пленени...

All About Life преди 6 години

Едно истински незабравимо приключение и още по-неповторимо преживяване за цял живот бихте могли да си „причините”, ако смело, авантюристично и безспорно се оставите в благонадеждната и обезпечена прегръдка на някои от красивите френски автомобили Renault от технологично блестящата им кросоувър серия. Да, факт! По българските пътища вече можете с удоволствие да карате или да се возите в чисто новите Captur, Koleos и Kadjar! И, повярвайте, шофирането в проливен дъжд, гъста мъгла, изпепеляващо слънце или обилен сняг по задръстените тесни улички, натоварените булеварди, шумните магистрали, потайните второкласни, живописните планински или колоритните селски, разбити пътища, ще ви се стори като лесна компютърна игра!

За отговорната задача шофьорът да отведе себе си и пътниците в колата от точка „А” до точка „Б” живи, здрави и в комфорт, от Renault са се погрижили за неговите безбройни удобства и съществена мисия. Независимо от височината на водача, воланът и седалката могат да се регулират по негов вкус и удобство. Предпазният колан съвсем необезпокоително и незабелязано ще го закриля по време на пътуването, каквито има и на останалите 4 места за сядане, разбира се. Багажникът е толкова обемен, че се чудим защо и в него няма колан за пътник! За още по-осезаемо сваляне на напрежението, между водача и спътника му на първия ред е поставена регулируема облегалка, на която каращият автомобила да положи дясната си ръка да отпочине. Особено, когато безшумното Renault е с автоматична скоростна кутия. В този случай бихте могли да забравите за съществуването и функциите и на левия си крак!

Таблото пред вас показва в контрастни, недразнещи очите цветове всяка една подробност на предстоящия ви път – от контролирането на скоростта, с която карате, през варирането за смяна на предавките (ако колата е с ръчно управление. А в някои от моделите задължително трябва да се отбележи 6-ата скорост – поддържаща и икономична, жадувана от любителите на дълги разстояния!), също и какви възможности и ограничения предлага пътят, регулирането на звука на премиум аудио системата на Bose®, разположено на удобно за зрението и ръката ниво вдясно от кормилото, учтивата навигация, неизпускаща нито едно завойче или пресечка, услужливата камера, помагаща за перфектните маневри на заден ход, а за романтиката и любознателността на возещите се, някои от моделите предлагат фиксиран стъклен покрив.

Истински френски шансон, предлагащ най-изпипаните и съвременно звучащи музикални акорди! Истинско произведение на изкуството! До което бихте искали да се докосвате още, и още, щом веднъж сте усетили сладостната му уловка! Ще плени чувствата ви, ще превземе съзнанието ви, ще спечели сърцето ви, ще измами разсъдъка ви и ще ви направи негови поклонници! Завинаги! Няма и да разберете!

Защото мигновено ще се почувствате уютно, вкъщи, късметлии, разглезени, искащи, живи, божествено! Ще пожелаете веднага да отидете на места, на които досега не сте били. Да покорите незнайни, трудни, тесни пътища. Да изкачите безпроблемно недостъпни върхове. Да отпиете на обед глътка ароматно вино в елегантен ресторант, разположен в подножието на непознат за вас град. Да отскочите за романтична вечеря на свещи и пияно в мистериозен заслон в прегръдката на някой планински връх. Да избягате за уикенда в шикозен хотел, като ученици, криещи се от родителите. Ще ви се прииска да обиколите и изследвате на мига света!...

Толкова е лесно! Пожелайте си Renault Captur, Koleos или Kadjar, и мечтите ви ще се сбъднат!

За заинтригуваните – още малко технически подробности около френските творби
Новият Captur в SUV гамата на Renault, заедно с Koleos и Kadjar, предлагащи сериозен подбор от кросоувъри, е най-продаваният градски кросоувър през 2016 в Европа, с над 215 000 продадени автомобила. За производителите е важна актуализацията в сглобката и изпълнението, подобряването на качеството в интериора, изразяващо се в замяната на шприцованата пластмаса с облицовъчни материали, освежаването на външния вид и още по-изискания избор на цветове и платове в купетата.

НОВИЯТ CAPTUR E ОЩЕ ПО-ПРИВЛЕКАТЕЛЕН, защото е още по-дързък, с уверен изглед и по-големи възможности за персонализация

Captur затвърждава успешната си рецепта със своето двуцветно купе и продължава да надгражда, добавяйки два нови екстериорни цвята: Оранжев „Атакама“ и Син „Океан“, както и нов цвят на покрива – Сив „Платина“. Над 30 потенциални комбинации позволяват на клиентите да прекроят външния вид на своя нов Captur според личния им вкус.

Captur предлага пет различни пакета за персонализация на интериора (контурите на централния тотем, аераторите, високоговорителите и скоростния лост) в следните цветове: слонова кост, син „Океан“, карамел, червен и хром. Те са допълнени от външни пакети за персонализация в пет цвята: слонова кост, червен, син „Океан“, кафяв „Капучино“, оранжев „Атакама“ (капачки на болтовете на джантите, лайстни на вратите и т.н.).

Откроимият светлинен подпис на Renault
Подобно на последните модели от продуктовата гама на Renault, и новият Captur е оборудван с Full-LED Pure Vision къси и дълги предни светлини (в зависимост от нивото на оборудване). Тази технология подобрява едновременно външния вид на автомобила и безопасността, като намалява заслепяването.

В Captur са монтирани и C-образни LED дневни светлини, които станаха емблематичен светлинен подпис на марката. Задните светлини също включват тази запазена марка, която е видима през нощта и деня.

Изключителен кросоувър дизайн
Captur е различен, приближавайки се като дизайн до по-големия си събрат Kadjar. Радиаторната решетка е модифицирана благодарение на отличителна хромирана ивица. Под предната и задната брони сега са монтирани нови защитни скари, доказателство за приключенския дух на Captur.

За трите нива на оборудване се предлагат три вида алуминиеви джанти: един 16-инчов и два 17-инчови.

Фиксиран стъклен покрив
Сега Captur може да се поръча с фиксиран стъклен покрив (за ниво на оборудване Intens). В комбинация с двуцветното купе, тази нова характеристика предлага още по-открояващ се дизайн на автомобила.

Изискан интериор, лесно за използване оборудване
По-изискан отпреди, интериорът се възползва от висококачествена пластмаса, лъскав хром и елегантно приглушени цветове. Воланът е изработен от по-луксозни материали и, при по-високите версии, идва тапициран в пълнозърнеста кожа. Скоростният лост сега е с по-модерно излъчване, а панелите на вратите са модифицирани с цел безпроблемно монтиране върху тях на всички бутони и контролери. LED светлините над предните седалки включват индивидуални светлини за четене.

При по-високите версии новият дизайн на седалките обгръща тялото на пътника, предлагайки по този начин допълнителна странична опора и по-голям комфорт.

Технология, предназначена да направи живота в Captur още по-приятен

Премиум звук от Bose®
Уникалното изживяване с премиум аудио системата на Bose® трансформира кабината в истинска концертна зала, създавайки автентичен, чист и реалистичен звук, достоен за изпълнение на живо. Това аудио изживяване се постига чрез система, базирана на шест високоговорителя Bose и субуфер в багажника.

Мултимедийни системи: Media Nav Evolution и R-LINK Evolution
Средните нива са оборудвани с Media Nav Evolution - мултимедийна система, предлагаща най-доброто съотношение между качество-цена на пазара, имайки предвид многобройните си функции: навигация, Bluetooth телефония, аудио стрийминг чрез смартфона на потребителя и дисплей за камерата за движение на заден ход, плюс функция Driving Eco2, оптимизираща стила на управление и разхода на гориво.

Renault R-LINK Evolution е най-модерната мултимедийна система в новия Captur. Тя идва със седем инчов капацитивен екран и включва навигация, Bluetooth, медия възпроизвеждане (снимки, музика) и широко разнообразие от приложения чрез R-LINK Store на Renault.

Нови ADAS функции ще направят пътуването по-лесно
За пръв път в Captur се монтира BSW (Blind Spot Warning), която е налична от третото ниво на оборудване. Четири сензора засичат наличието на движещи се автомобили в слепите точки на страничните огледала, включително мотори и велосипеди. Когато за по-дълго от 1 секунда бъде засечен автомобил в сляпата точка на водача, в огледалото веднага се включва светлинен индикатор. Активна при скорости между 30 и 140 км/ч, тази технология прави движението по-безопасно за всички.

В допълнение към задните паркинг сензори и в зависимост от версията, Captur може да бъде доставен с камера за движение на заден ход, за да се улесни маневрирането и да се подпомогне избягването на удари и драскотини. Както и другото ново предложение, достъпно за по-високите нива на оборудване - функцията Easy Park Assist. Тя значително улеснява водача в ходовете при паркиране, когато той индикира вида на търсено паркомясто –паралелно, перпендикулярно или под ъгъл. Ако автомобилът се движи със скорост под 30 км/ч, системата засича всички свободни паркоместа и след като намери подходящо такова, изчислява и координира завиването на автомобила. Което означава едно единствено нещо - на водача не му остава нищо друго, освен да се концентрира върху ускоряването и спирането. Voilà - лесно, като детска игра!

Двигатели и цени в България
Благодарение на богатия избор от двигатели, новият Captur предлага избор най-близо до индивидуалните нужди на всеки клиент. Богата гама от предложения може да намерите тук.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.