Следва

„Аз се присъединявам към ...” фотографска изложба на Андрей Семьонов

Nordic Soundscapes – Finland 100

Nordic Soundscapes чества 100 години Финландия

Music преди 6 години

С подкрепата на Финландското посолство в София /Suomen Suurlähetystö Sofia - Embassy of Finland in Sofia/ Nordic Soundscapes ще отпразнува 100-годишнината от независимостта на страната на 13 октомври в TELL ME

Тази година Финландия празнува 100 години от независимостта си. Благодарение на солидните основи на обществото си, страната успява да прекрати връзките си с Русия през далечната 1917, а стогодишният юбилей се превръща не просто в повод за празненства, а във възможност за хората от цял свят да се върнат назад във времето и да разберат как се е създала финландската нация.


Неизбежно най-честите асоциации, които възникват, когато чуем Финландия са неземно красивите и непокътнати природни пейзажи, приказни градове, високотехнологично и новаторско общество, дълги бели летни нощи и магическото Северно сияние през полярните зими. Всичко това, прибавено към още безброй други причини, дава повод и на Nordic Soundscapes да отпразнува заедно с тях на 13 октомври в TELL ME.


Nordic Soundscapes по традиция ще представи селекция от извънземни звукови картини от скандинавския север, като плавно започне с мелодичен поп, инди, трип-хоп, хаус до дарк електроника, диско и техно в късните часове на нощта. За музикалното оформление се грижат martin /artnewscafe/ & sayulke /Мелформатор/, който вече многократно показват завиден усет и талант в селектирането на музика. Ще чуем оригинали и ремикси на широка гама от скандинавски музиканти, групи и DJ-и като Röyksopp, Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon, Todd Terje, Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Kasper Bjørke…


martin е дългогодишен любител на качествената музика и движеща сила на artnewscafe в Пловдив. Негови селекции могат да бъдат чути и в плейлистите на онлайн радиото LMEY. Главно действащо лице зад пултовете на Nordic Soundscapes, Мартин умее да разчита настроението на публиката и да я отнесе в „безвремието“ на скандинавската музика.


https://beta.mixcloud.com/Martin_pz/ https:

//beta.mixcloud.com/artnewscafe/ 

Sayulke - съосновател и част от състава на пловдивския аудио-визуален колектив Melformator, подхожда с афинитет към електронното звучене. Обича добре композирания микс, но за него най-важна е емоцията, която се създава и предава чрез музиката.

Скандинавскoта звучене е до голяма степен определящо за вкуса му, а сред любимите му представители на северната сцена се нареждат имена като Kiasmos, Samaris, GusGus, WhoMadeWho, Royksopp, Trentemoller, легендарните Sigur Ros и много други.

↟ https://soundcloud.com/vatszlav-sayulke

↟ https://soundcloud.com/melformator

↟ https://www.mixcloud.com/sayulke/scandinavian-music/Suomen Suurlähetystö Sofia - Embassy ofFinland in Sofia:

https://www.facebook.com/FinnishEmbassySofia/

Nordic Soundscapes Bulgaria Official Page:

https://www.facebook.com/nordicsoundscapesbg
Събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/508997436115776/?active_tab=about

13 октомври
TELL ME – ул. „Иван Вазов“ №12
Начало: 21:00ч.
Вход: 8 лева


 

More Music