Следва

РОМАН ЗА ПОЛАНСКИ

„Аз се присъединявам към ...” фотографска изложба на Андрей Семьонов

Галерия за фотография SYNTHESIS, бул. “Васил Левски” 55

Events преди 6 години

Откриване в присъствието на автора: 17 октомври, вторник, 19.00 часа в галерия SYNTHESIS

Среща с автора: 17 октомври, вторник, 20.00 часа в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център

“Аз ( име, фамилия), се присъединявам към редиците на …” – почти всеки гражданин на Руската федерация, по-възрастен от четиридесет години, може да продължи тази фраза. Тържественото обещание на пионера на Съветския съюз е отпечатвано на задната корица на почти половината от училищните тетрадки и искате, не искате, ще го запомните. Трябва.

Останки от империята или цветя, израсли от oстанките й? Те са преживели разпада на страна, от която са били важна част. Съхранили са паметта за своите герои през турболенциите на 90-те и спокойствието и самодоволството на началото на новия век.

Няколко поколения пионери са променили своята клетва и сега не обещават да живеят както е завещал великия Ленин и учи Комунистическата партия, но са избрали за себе си ясното задължение “да се борят за справедливостта, да творят добро и да носят радост на хората. И, разбира се, горещо да обичат своята Родина.

Проектът на Андрей Семьонов е част от “Международни фотографски срещи” - първият в България международен фотографски фестивал, който се провежда ежегодно през месец октомври в град Пловдив – „Европейска столица на културата 2019”. ФотоСинтезис е съорганизатор на събитията в гр. София.

Откриването на изложбата в присъствие на автора ще бъде на 17 октомври (вторник) от 19.00 ч. в галерия SYNTHESIS., а от 20.00 часа ще се проведе среща с автора, Андрей Семьонов, в кафе-галерията ФотоСинтезис Арт Център, София, бул.»Васил Левски»57.

За автора:

Андрей Семьонов е роден през 1976г. Завършил е Kazan State University. От 2015г. изучава фотография в школата на Elena Suhoveeva и Victor Hmel.
Изложби:
2017, Orvieto Fotogra a Festival, Italy. The “Invasion” project. Curator Irina Tchmyreva. 2016, Krasnodar Regional Showroom of Fine Arts. Group exhibition “Human / Nature : Lost in Translation”. Curator Irina Tchmyreva. 

2016, First place in the international portfolio review at the PhotoVisa Festival, Krasnodar, Russia 

2016, PhotoVisa Festival, Krasnodar, Russia. 

2015, PhotoVisa Festival, Krasnodar, Russia (“Identi cation” – group exhibition. Project “Born to be Free”, curator Elena Sukhoveeva) 

2015, Second place in the international portfolio review at the Photo- Visa Festival, Krasnodar, Russia 

Публикации:

“...and potentially dangerous (1984)” at FP Magazine with text by San- dro Iovine
“Invasion” at Dodho Magazine 

 

More from View Sofia

Позиция на екипа на "Откраднат живот" за "побоя" над Диана Димитрова: 31 х пълно поименно единодушие

Celebrities преди 1 година

Ако не ставаше дума за изключително важната, нетърпяща никакво отлагане тема за насилието над жени, вероятно не бихме обръщали повече внимание на този казус, главно поради неприятното и нечисто естество на междуличностната драма на двама души. Но с оглед невероятно фината и важна граница между допустимо и недопустимо, жертва и насилник, морално и неморално, публикуваме позицията на екипа на филма, от чиято снимачна площадка тръгна скандала, макар и с петгодишно закъснение >>>   

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.