Следва

Екзотичната лимонова трева

Остатъкът от деня с Нобеловия лауреат

Новият носител на Нобеловата награда за литература...

 

Celebrities преди 6 години

Да обединяваш Джейн Остин и Франц Кафка през 2017г. не е никак лесно начинание. Да носиш дарба, заслужила нобелова награда - също. Става въпрос за Казуо Ишигуро - новият носител на Нобеловата награда за литература.

Запазаната марка в творческия му изказ е пестеливсотта, а любимите му теми - паметта, времето и разочарованието. Той е човек - вселена, с послание към света.

Какво има да ни научи той...в следващите редове. 

“Казваш, че си сигурен? Сигурен, че си влюбен? Как можеш да знеш? Ти смяташ, че любовта е просто нещо...”

“Тя винаги искаше да вярва в нещо.”

“Вечерта е най-хубавата част от деня. Свършил си работата и можеш просто да си опънеш краката и да се наслаждаваш.”

“Продължавам да мисля за онази река, някъде, където водата се движи бързо. И за тях двамата, които се опитват да се държат един за друг, държат се силно колкото могат. Но потокът е прекалено силен и накрая трябва да се пуснат. Да се отдалечат един от друг...”

"Всяко дете трябва да бъде заблуждавано, ако искаме да израсне без травми."

"Ако смяташ, че вече си съвършен, никога няма да достигнеш висините, на които без съмнение си способен."

"Спомените, дори най-ценните, избледняват изненадващо бързо. Но не вярвам в това. Спомените, които ценя най-много, никога не са избледнявали."

"Чудя се дали това, което чувстваме днес, не е като онези дъждовни капки, все още падащи върху нас от небето, макар отдавна да е спряло да вали. Чудя се дали без спомените ни, не остава нищо друго освен любовта да избледнее и да умре."

"Искам думите ми да оцеляват след превода."

"Всичко, което е нужно, е един момент, един малък момент, стига да е точният. Като корда, която внезапно се къса, и тежка завеса, която пада на пода, за да разкрие цял нов свят на светлина и топлина."

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.