Следва

L’Oreal Paris е x3. Мисия здрава коса!

Dare U: размазаното червило на Vivienne Westwood

Крипи-макиаж с почти истинска кръв...

Face преди 6 години

Всяко ревю на Кралицата на пънка от близкото минало, днес една от най-успешните авангардни дизайнери на съвремието Вивиан Уестууд съдържа в себе си напоителни дози бунт, анархия и призив.

Образите й плашат, въоръжават и често служат за източник на вдъхновение за дизайнери, стилисти и визажисти. На ревюто на пролетно-лятната й колекция видяхме няколко бюти-предложения, сред които почти плашещите в яркостта си краски по лицата на моделите, размазаното червило, посипаните с блясък отпечатъци на длани по лицата, нарисуваните на устните очи и черните маски. Автор на тези крипи образи е Вал Гарланд, в същото време Сам Макнайт обвива лицата на моделите с мокри коси и заплита къдрици.











"Косите са завъртени около главите така, сякаш върху им е излято по ведро вода. Цветът на устните би трябвало да е като след удар. Шоуто на Вивиан Уестууд е едно от най-любимите ми. В края на краищата, аз към художник, и мога да проявя себе си."
, казва Вал Гарланд.





За имиджа с размазаното червило, визажистката използва червен стик на M.A.C Pro, който представлява силно пигментиращо и тониращо средство под формата на молив. За направата на грима, то може да се нанесе на устните и да се размаже с ръце, хаотично оставяйки отпечатъци на лицето или да се използва гъба. Още по-голяма натуралност и ефект на кръв се постига с добавянето на вода, като й е нужно съвсем мъничко да се разнесе по лицето. Вместо стика може да се ползва гъст балсам за устни и плътно кремообразно червило с ален оттенък.

Анкета

DARE YOU for Halloween?

More from View Sofia

More Face