BLADE RUNNER, копието:

BLADE RUNNER, копието: "ТРЯБВА ДА ВИДИШ ЧУДОТО"

Преди два дни получихме предложение от редкацията на View Sofia да гледаме категорично най-чакания филм тази есен - Blade Runner 2049 .

В последните седмици дотолкова с нетърпение чакахме премиерата на този дистопичен noir (dystopian noir), че веднага обикнахме идеята за този експеримент на Редакцията - да снабдим гледането на sequel-а на Ридли Скот от 1982-ра с етико-политически прочит днес.

Защо е нужно това? Защото това е епохална и гениална творба, чиято гениалност е в това,  че има множества от гледания и прочити, и буквално всеки може да открие всичко, каквото си пожелае. Искате, например, да откриете fashion програма - ще бъдете очаровании от костюмите на героите (бричът и куртката на Luv, прическите), изпратени в оголено прашния тоталитарен пейзаж, тази фешън и дизайн нагласа е окуражителна за styling намерения, близки до работата през последните години на maison Saint Laurent, силуети и хюбрис, които сме виждали в шоуто на Слиман и Вакарело, и които вероятно ще надделеят над останалите колебаещи се дизайнери в колекциите, които предстоят да бъдат показани през януари в Милано и Париж.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.