We are stronger together,  KWIAT + наши известни личности и спортисти

We are stronger together, KWIAT + наши известни личности и спортисти

Нека заедно се погрижим за зрението - то е безценно.

В навечерието на Световния ден на зрението /12-ти октомври/, българската марка очила KWIAT организира в Park Center Sofia ежегодното събитие в подкрепа на Националната кампания за профилактика на детското зрение.

В ревю-спектакъла в подкрепа на кампанията се включиха известни личности и изявени спортисти.Водещ на спектакъла беше изпълнителят Георги Енчев, а Павел Цветков, управител на фирмата и инициатор на кампанията, откри събитието с приветствена реч. Последва страхотното изпълнение на 10-годишната Никол на песента “Притури се планината”. Никол е член на Арт компания “Нови Звезди”, които за трета година подкрепят кампанията на KWIAT.


Първа в ревюто с очила KWIAT дефилира Мис България Евгения Калканджиева заедно със сина си Георги, 8 г. След нея в дефилето се включиха Ева Кикерезова с момчето си Ники, Ива Екимова, Гери Дончева, Теди Кацарова, Петя Данданова, Дани Колева с трите си прекрасни деца Даниел, Давид и Дарис, Теди Велинова със сина си Филип и Деси Цонева с малкия Янчо. Четирикратният световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев премина по червената пътека с олимпийския медалист, европейски и световен шампион по лека атлетика – Тереза Маринова.В края на събитието индивидуалните състезателки на България по художествена гимнастика, сред които са шампионките Невяна Владинова и Катрин Тасева се включиха със съчетание, специално създадено за събитието. Което бе закрито с музикално изпълнение на талантливата Андреа, също член на Арт компания “Нови Звезди”.Националната кампания за профилактика на детското зрение се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българската федерация по художествена гимнастика под ръководството на Илиана Раева, Българската федерация по спортна гимнастика, Български съюз на оптометристите и в партньорство с над 150 оптики и здравни центрове в България. Кампанията дава възможност на деца и младежи от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите в оптики и здравни центрове в цялата страна. За KWIAT е гордост, че спрямо статистиките, зрението на българските деца е по-добро от средното за Европа.Инициативата в рамките на кампанията продължава до края на месец октомври.

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.