Следва

5 цвята, You must have! тази Есен и Зима

500 изключителни винтидж находки от Джани Версаче ни чакат във Farfetch

В колекцията влизат ексклузивни неща от 20-годишната кариера на дизайнера...

Shopping преди 6 години

В слънчевото утро на 15 юли 1997 година Джани Версаче излиза от палацо Каза Казуарина на Оушън драйв в Маями Бийч и е застрелян от серийния убиец Андрю Кънанан. Така свършва животът на дизайнера, който "изобрети" супермоделите, като започна пръв да им плаща огромни пари за появата на подиума.

От деня на смъртта на Джани изминаха 20 години, респективно през 2017 година светът си спомня за него и неговото творчество. Новият сезон на «История на американските престъпления» разказва за убийството на Версаче, Донатела посвети колекцията Пролет/Лято 2018 на брат си, а Farfetch и William Vintage, водещ английски бранд за винтидж дрехи от луксозен клас, обединяват сили, за да почетат паметта му.





На онлайн-платформата от средата на октомври ще се продава жесток архив на Версаче, внимателно подбран от специализирани байъри - всички
500 модела, създадени за 20 години творчество - от първите работи на младия Версаче през 1977 година до есенно-зимните му неща за сезон 1997. В колекцията има редки и много ценни екземпляри, сред тях такива, например, от колекцията Pop 1991 година, вдъхновена от Анди Уорхол.





Цените, на които ще се продават дрехите във Farfetch са импозантни, но това, поне по стил логиката на нещата, изглежда напълно оправдано. 44 588 долара за златна туника, костюм с портрети на Мерилин Монро за 26 226 долара, кожено палто - 20 979.

В колекцията има страшно редки неща. Тя е съставена от стилисти, модели и фанатици на тема Джани Версаче. Това е най-голямата и всестранна сбирка на Джани, продавана някога. Например, Met Gala съумя да събере само 187 дрехи», — споделя Уилямс Банкс-Блени, основател на William Vintage.








Няма нужда да добавяме, че ценителите следва да побързат. Втори шанс е малко вероятно да се яви.
 

More Shopping