Следва

Aдекватните жилищни условия през призмата на изкуството

Страстите се разгарят на 9 ноември в Sofia Live Club

Теодосий Спасов, Марио Хосен и Клаудиуш Баран на една сцена

Music преди 6 години

На 9 ноември Джазът среща класиката и аржентинското танго в Sofia Live Club с изпълненията на Теодосий Спасов, Марио Хосен и Клаудиуш Баран. Тримата феноменални музиканти, всеки - виртуоз в своята инструментална сфера – ще представят в интимна клубна атмосфера истински експериментален спектакъл. Музикалната еклектика в ноемврийската софийска вечер включва изпълнения на Астор Пиацола, Норберт Щулце, Чък Кърия и аржентинско танго на цигулка, кавал, акордеон и бандонеон.

Клаудиуш Баран, най-известният европейски акордеонист, истински обичан от българската публика, идва отново в София със своя бандонеон и заредено с аржентинска страст танго. Баран е носител на бронзов медал Заслужил за културата Gloria Artis. Знаменитият поляк, завършил Музикалната академия „Фредерик Шопен“ във Варшава и консерваторията „Паул Дюка“ в Париж, е едва една трета от виртуозното присъствие на 9 ноември.

Талантливият цигулар, спечелил си прозвището „Българският Паганини“, Марио Хосен отговаря за класическия елемент в репертоара на тази изненадваща комбинация от музикални стилове. Проф. Хосен прави своя дебют като солист с оркестър едва на осем години. Получава образованието си в София, Виена и Париж. Солист с международна репутация, Марио Хосен живее във Виена, но концертира активно по света и преподава в България и чужбина. Хосен концертира с едни от най-известните световни. Той е и почетен професор по цигулка на НБУ и гост професор в Япония, със завидна преподавателска кариера и студенти-носители на едни от най-високите отличия от конкурси и фестивали в Европа и Азия.

Легендарният Теодосий Спасов затваря кръга на талантливи и иновативни знаменити музиканти, които ще заразят публиката в Sofia Live Club с неподправените си импровизации, техничност, опит и вдъхновение. Неповторимият Теодосий Спасов, чиито оригинален стил и класа в изпълненията му на кавал, са разпознаваеми не само у нас, но и по света, ще бъде част от неочакваното трио. Известният като „кавалджията на света“ Спасов ще внесе деликатната джаз нотка и традиционния етно елемент в Джазът среща класиката и аржентинското танго на 9 ноември.

Билетите за концерта в Sofia Live Club на 9 ноември, 21:00 са на цена от 30 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim. Билети ще могат да се закупят и на входа на клуба в деня на концерта на цена 35 лв. От събитието във Facebook може да научавате актуална информация за концерта и артистите.

More Music