Следва

Дъщерята на Стинг с участие в YALTA CLUB тази вечер

„25-и КАДЪР“ във Vivacom Art Hall

Фотографска изложба със сюжети, вдъхновени от знакови филми, става част от програмата на кино-литературния фестивал Cinelibri 2017

 

Viva 4 U преди 6 години

Третото издание на кино-литературния фестивал Cinelibri тази година е обогатено с подкрепата на VIVACOM, която подготви оригинален подарък за почитателите на изкуството – фотографска интерпретация на 10 от филмите в програмата на фестивала. Фотоисториите са дело на творческия тандем на Ивайло Петров, когото компанията подкрепя и в предишни творчески проекти, и Емануела Беловарски – от Whaleworx Studio. Българският телеком е партньор на фестивала Cinelibri за втора поредна година, а изложбата „25-ти кадър“ продължава дългогодишната традиция, установена от VIVACOM Art Hall – да търси път за колаборация между различните изкуства в името на едно вълнуващо, новаторско и обогатяващо преживяване за публиката.

Със серията „25-и кадър“ младите автори продължават играта на Cinelibri между думи и визия. Споделяйки своя алтернативен прочит на десет от филмите на фестивала, те ги изпълват с нов смисъл и внушение и отвеждат зрителя в неочаквана реалност. В главните герои на паралелните фотоистории се превъплъщават актрисата Весела Бабинова, моделът Епифан Пефев, Камен Минков, Маргарита Рангелова и Самуил Спасов. Заснемането на фотографиите се осъществява със съдействието на VIVACOM, а костюмите и стайлингът са дело на Силвия Владимирова. Десетте заглавия, провокирали въображението на авторите, са: „Вечерята“, „Завръщане в Монтаук“, „Дама Пика“, „Братовчедката Рейчъл“, „Измамените“, „Дюн на Ходоровски“, „Дневна красавица“, „Предчувствие за край“, „Космонавтите само минават“, и „Ще бягаш ли с мен?“. Филмите са част от програмата на Cinelibri и ще бъдат представени в рамките на фестивала.

Изложбата е първата от нова поредица артистични pop-up събития, организирани от VIVACOM Art Hall. Разположена на открито в градинката на Кристал, „25-и кадър“ ще може да бъде разгледана от всички желаещи от 16 до 29 октомври, а до 22 октомври цялата фото серия ще бъде изложена и в още три локации в София, свързани с фестивала Cinelibri: Филмотечно кино „Одеон“, Дом на киното и Културен център G8.

Откриването на „25-и кадър“ е на 16 октомври от 16:30 ч. в градинката на Кристал. Поканени са всички жители и гости на столицата, ценители на изкуството.

 

 

 

Допълнителна информация за изложбата „25-и кадър“ може да бъде намерена тук
Whaleworx Studio e творчески колектив за концептуална и рекламна фотография, създаден от Ивайло Петров и Емануела Беловарски в началото на 2017 г.

Неуморим визионер, пристрастен към концептуалното портретиране, Ивайло Петров e истински майстор на съвременния сюрреализъм, а оригиналните му интерпретации навяват асоциации с най-добрите примери на експресионизма. Емануела Беловарски е с дългогодишен опит като арт директор в големи рекламни агенции у нас, с изразено концептуално виждане и художествен усет.

More Viva 4 U