Следва

Новите АРТ лица: Ива Тодорова

Дъщерята на Стинг с участие в YALTA CLUB тази вечер

Красавицата Vaal е последното откритие на берлинското дуо Tale of Us

Music преди 6 години

Елиът Съмнър е едно от децата на артиста, който наскоро изнесе незабравим концерт в Арена Армеец в София – магнетичния Стинг. Месец по-късно бившата певица, по прякор Vaal, идва в столицата заедно с Tale of Us, които откриват таланта ѝ за електронна музика. Ще се насладим на колаборацията им на 13 октомври (петък) в Room 1 на YALTA CLUB.

Елиът е доста повече от просто „дъщерята на Стинг“. Създава първото си парче на 13 години, а на 17 вече е подписала с лейбъл, който издава първия ѝ албум заедно с тогавашната ѝ банда I Blame Coco. Позната като Coco (семеен псевдоним), 21-годишната Елиът постепенно установява, че не харесва това, което прави и не се чувства удобно да го прави.

По тази причина сама решава да саботира кариерата си на денс-поп принцеса и се усамотява за дълго време. Тогава тя разучава непознати за нея досега стилове музика, включително и хаус музика, в която се влюбва. Съвсем скоро след това мистериозният артист Vaal се ражда.

Впечатлени от музиката ѝ, берлинското дуо Tale of us я правят част от лейбъла си Afterlife, за който издават The Wander To Hell EP и Monument. От край време момчетата и Vaal обикалят клубовете в Европа, а сега е време да ги видим и на българска земя. Самият Matteo от Tale of Us казва, че Vaal е „като Алфа, поема пълен контрол над тълпата“. Когато я вижда за пръв път, той остава изумен, че някой с толкова добро звучене и власт над публиката може да се появи изневиделица и да бъде толкова уверен и естествен в цялата рутина на славата и то едва на 25 години.



За да бъде оценена заради това, което прави, а не заради известните си родители, Vaal пази идентичността си в тайна през последните 3 години. Тя отива толкова далече, че дори иска снимките ѝ да бъдат премахнати от сайта на един от лейбълите, с които работи (Life and Death). За нейна радост обаче тя е истински добра в това, което прави и дори артисти като Lykke Li и La Roux са дали одобрението и подкрепата си за нея и нейния талант.

 

Билети за всички събития в клуба се продават единствено на място.
Повече поробности за програмата на YALTA CLUB през октомври може да намерите на официалната страница в Facebook, както и на yaltaclub.com

More Music