Следва

Софи и Джо вдигат сватба

„Идва ли смъртта на смъртта”

Една идея по-близо ли сме до безсмъртието и какви етични дилеми ще донесе постигането му?

Health преди 6 години

Научнопопулярната конференция, посветена на остаряването и качеството на човешкия живот, ще представи любопитната гледна точка на футуролога Мариана Тодорова. „Форум Дълголетие” 2017 ще се проведе за втора поредна година на 29 октомври, неделя, в Сити Марк Арт Център в столицата.

Сред лекторите на форума тази година ще чуем и един от най-изявените нутриционисти у нас – Надя Петрова. Тя ще сподели повече за нейното участие на конгреса по клинично хранене в Хага и изводите от него, свързани с намаления прием на храна, който ни помага да живеем по-дълго.

Ще чуем още и гледната точка на един архитект върху дълголетието. Стоимен Демерджиев, завършва специалност градска архитекрура в Милано, а днес е оперативен директор в международна компания. Какво общо имат шумоизолацията, щорите и конденза с качеството ни на живот? Стриктно проверяваме етикетите на храната, но доверяваме свойствата знаем ли достатъчно за местата, в които прекарваме живота си.

Младият генетик и учен Любомир Балабански в момента провежда генетично изследване на най-възрастните хора в страната ни, създавайки своеобразна „ДНК банка на столетниците”. Какви отговори съхранява тя, ще научим от неговата лекция по време на „Форум Дълголетие” 2017.

Тази година екипът от лектори включва двама чуждестранни гости. Един от тях е популярният учен и изледовател, д-р Лесли Мартин от САЩ, която е съавтор на най-мащабното проучване за продължителността на човешкия живот. Д-р Мартин ще разкаже за неочакваните изводи от Проект „Дълголетие”, който проследява живота на повече от 1500 души в продължение на 80 години.

А замисляли ли сте се как бихте организирали собственото си погребение? Вероятно не, но ако обръщаме внимание на най-важните мигове в живота ни, не бива да пропускаме и финалния. Луиз Уинтър ще разкаже повече за създадената от нея погребална агенция в Англия, която ти дава възможност да избереш различни варианти на това как да си отидеш от света.

Билети за събитието вече се продават онлайн в мрежата на Eventim. Стандартният е на цена 20 лв., а тази година организаторите предлагат и специален пропуск на цена от 30 лв., който комбинира стандартен билет + билет за посетител над 65 г.

Форумът се осъществява с подкрепата на Българо-американска кредитна банка и Посолство на САЩ в София, както и с медийната подкрепа на Дневник, Programata, Зелена Светлина и JCDecaux Bulgaria. Повече информация на www.forumdalgoletie.com

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.