Следва

TV series VS книга - Дилемата на летните дни

Няколко начина да бъдеш красива

Всеки от нас е имал ден, в който, поглеждайки се в огледалото му се е искало да избяга, да се скрие – дали...

Health преди 9 години

Всеки от нас е имал ден, в който, поглеждайки се в огледалото, му се е искало да избяга, да се скрие – дали състоянието на косата е неудовлетворително или пък тъмните кръгове под очите му се струват още по-големи и по-тъмни?

Изследванията показват, че красотата не се крие в съвършеното тяло, дългите светли коси и в последното дизайнерско облекло.

В действителност външната привлекателност в значителна степен зависи и от фактори като общуване с другите, обкръжаващата те обстановка или дори компанията, в която се намираш. Има няколко неочаквани начина да подобриш външния си вид просто и лесно.

Златното правило
Грубостта и лошото настроение променят външния вид в лоша посока. Самото неприемане на каквото и да е и песимистичното настроение се отразяват на външния облик. Надменността те заставя да се мръщиш или да понадигаш вежди, което се явява причина за бръчките на челото, а периодичната лъжа предизвиква напрегнато усещане в областта на устата и линиите около очите.

Дори продължителното негодувание или строгост водят до появата на линии на лицето. За да подчертаеш естествената си красота, действай снизходително и благосклонно всеки път, когато е възможно. Ставайки добър, мек и търпелив – всичко това намалява напрежението на лицето и в същото време увеличава външната привлекателност.

Интерес към другите хора

Когато намираш хората за привлекателни и ги ласкаеш, и те ти отговарят с взаимност. Един от най-простите начини да засилиш естествената си красота е да се интересуваш от другите хора. Да показваш заинтересованост по отношение на другите е съставна част на доверието. Когато се доверяваш и си уверен в другите, ти ставаш много по-привлекателен. За да почувстваш увереност, постарай се по-често да се усмихваш, поддържай зрителен контакт и позитивна аура.

Върши си работата с любов
Да обичаш работата си и да осъществяваш мечтите си е тайният еликсир за красотата, дори и за тези, които никога не са чували това. Изпълнението на значима, стимулираща работа ще ти помогне да сияеш както отвътре, така и отвън – това не може да постигнеш с никаква козметика, хирургия или макиаж. Работата не трябва да пречи на твоите амбиции и желания. Колкото повече се интересуваш от работата си и живота, толкова по-красиво ще изглеждаш – и външно и вътрешно.

Фокусирай се върху своята индивидуалност
Ако се чувстваш пълен, пъпчив и просто отвратителен, не се безпокой. Главното е твоята индивидуалност. Тя е много по-важна отколкото самия външния вид. Проучванията показват, че ако си общителен, надежден, трудолюбив и интелигентен, то и хората така ще мислят за теб и ще те възприемат като привлекателен човек. Научно доказано е, че грубите хора са по-малко привлекателни, отколкото добрите и общителните – независимо от външността им. Следващият път, когато имаш неуспешен ден, помни, че е необходимо по-често да излъчваш радост.

Загради се с хора, готови да ти помогнат
Изследванията показват, че ако се боиш от лошата реакция, заради това как изглеждаш, то моментално ставаш нервен, неуверен, съмняващ се, което автоматично те прави по-малко привлекателен. Близките приятелски отношения и подкрепата от близки хора са достатъчни, за да намалят разрушителния ефект на мислите относно негативните аспекти на външния вид. Близките взаимоотношения помагат на хората да се справят с негативите на своята външност. Заобиколи се хора, които те познават и обичат такъв какъвто си.

Освободи вътрешния си Аз
Може би винаги си си мечтал да се държиш и чувстваш, например като Хайди Клум. Оказва се, че фотосесиите с професионални фотографи могат да бъдат разкрепостени, поучителни и просто забавни. Има хора, които моментално се превъплъщават и започват да показват красотата си. Фотосесиите помагат да разкриеш своята чувственост, създават усещането, че както за снимка, така и в живота твоята походка и блясък в очите са способни да засенчат всички.

Приеми своите бръчки и използвай слънцезащитен крем
Изследванията показват, че тена на кожата влияе на възприемането на красотата повече отколкото бръчките и линиите. Тенът на кожата говори за здравето на човека и репродуктивната способност, затова е обосновано желание. Неравномерният или петнист тен на кожата, предизвикан от съвкупното действие на слънцето и естественото стареене, може да добави от 10 до 12 год. към възрастта на жената. За щастие тена на кожата може да се подобри. Твоята кожа отразява твоето здраве, затова не забравяй за редовните тренировки, правилното хранене и употребата на достатъчно вода.

Слабости и недостатъци
Опитът да не бъдеш себе си е обща тема на хората, които подценяват естествената си красота. Въпреки всички твои страхове, не прикривай своята индивидуалност – покажи своите слабости, страхове и несъвършенства – това ще се отрази само положително на външния ти вид.

Устрой собственото пространство
Ако живееш в постоянна суета и суматоха, е твърде вероятно често да се чувстваш преуморен и изтощен. Това непременно се отразява на външния вид. Ако си уморен, също обезпокоен – обичайната реакция е дезорганизация и външно усещаш себе си некомфортно. Когато организираш своето домашно и работно место, ще се учудиш как се променя и собственото ти възприятие. Усещането за нирвана, което притежава организираната жена, прави света наоколо сияещ и светъл и е невъзможно да го възпроизведеш с помощта на козметиката.

Реши сам какво е това красота
Как мислиш какво прави една жена прекрасна? Ако нямаш твое собствено определение за красота, ти най-вероятно изразходваш скъпоценно време, пари и енергия в търсене на идеи от други хора. Вместо това фокусирай се върху дейности, мисли и начини на действие, които те карат да се чувстваш добре. Прекарай ден в спа център, вземи хубава книга, разходи се по магазините и отдъхни в някое кафене. Прави неща, които те правят щастлива. Щастливата жена е непременно красива.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.