Следва

„Опасни игри“

Фотоси, вдъхновени от филмите в програмата на Cinelibri, допълват кино атмосферата в София

Нестандартната изложба на Ивайло Петров

Viva 4 U преди 6 години

Вчера следобед, на открито в центъра на града, беше открита нестандартна изложба с фотографии на Ивайло Петров в артистичен тандем с Емануела Беловарски. Фотосите са вдъхновени от заглавията на 10 филма, включени в програмата на кино-литературния фестивал Cinelibri, който тече в момента и е подкрепен от VIVACOM. Изложбата е специален подарък от телекома към фестивала, неговите зрители, както и към гостите на града. Може да бъде видяна на 4 локации, като централната експозиция е разгърната в градинката Кристал.

Фото серията „25-и кадър“ продължава играта на Cinelibri между думи и визия. Авторите на изложбата представят алтернативен прочит на десет от филмите на фестивала, като ги изпълват с нов смисъл и внушение и отвеждат зрителя в неочаквана реалност. Изложбата е първата от нова поредица артистични pop-up събития, организирани от VIVACOM Art Hall. Разположена на открито в градинката на Кристал, „25-и кадър“ ще може да бъде разглеждана до 29 октомври, а до 22 октомври цялата фото серия ще бъде изложена и в още три локации в София, свързани с фестивала Cinelibri: Филмотечно кино „Одеон“, Дом на киното и Културен център G8.

В главните герои на паралелните фотоистории се превъплъщават актрисата Весела Бабинова, моделът Епифан Пефев, Камен Минков, Маргарита Рангелова и Самуил Спасов. Заснемането на фотографиите се осъществява със съдействието на VIVACOM, а костюмите и стайлингът са дело на Силвия Владимирова. Десетте заглавия, провокирали въображението на авторите, са: „Вечерята“, „Завръщане в Монтаук“, „Дама Пика“, „Братовчедката Рейчъл“, „Измамените“, „Дюн на Ходоровски“, „Дневна красавица“, „Предчувствие за край“, „Космонавтите само минават“, и „Ще бягаш ли с мен?“. Филмите са част от програмата на Cinelibri и ще бъдат представени в рамките на фестивала.

Българският телеком е партньор на фестивала Cinelibri за втора поредна година, а изложбата „25-и кадър“ продължава дългогодишна традиция, установена от VIVACOM Art Hall – да търси път за колаборация между различните изкуства в името на едно вълнуващо, новаторско и обогатяващо преживяване за публиката.

 

 

 

Творческият тандем, работил върху изложбата - Whaleworx Studio e арт колектив за концептуална и рекламна фотография. Ивайло Петров e майстор на съвременния сюрреализъм, а оригиналните му интерпретации навяват асоциации с най-добрите примери на експресионизма. Емануела Беловарски е с дългогодишен опит като арт директор в големи рекламни агенции у нас, с изразено концептуално виждане и художествен усет.

Допълнителна информация за изложбата „25-и кадър“ може да бъде намерена тук.

More from View Sofia

Gucci means blood: ето го трейлър #2 на House of Gucci!

Movies & TV преди 2 години

Първият трейлър излезе в самия край на юли, сега е ред на втория. Гледаме и установяваме отново, че House of Gucci ще е титаничен спектакъл, че Ридли Скот твърде вероятно надскача дори самия себе си във филма, и че Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Салма Хайек, Ал Пачино и останалите са перфектните хора за тази толкова сложна и едновременно ефектна кино сага по напълно действителен случай      

More Viva 4 U