Следва

SHARP - Технология с традиции

TV series VS книга - Дилемата на летните дни

Следобед тепмературите достигат 30 градуса. Топло е, трудно се диша и още по-трудно се мисли. На забавени...

All About Life преди 14 години

Следобед тепмературите достигат 30 градуса. Топло е, трудно се диша и още по-трудно се мисли. На забавени обороти – телефонни разговори, e-mails, срещи, единствено трафикът се понася по-лесно. Та те - хората, са на море.

Ако в листчето за отпуски си със задни позиции, пред теб се отварят няколко weekend-a на голямото очакване.
И тъй като в тези горещини през деня трудно се прави друго освен ледена лимонада, то се замислихме как по-бързо минава времето.

И отговорът – следобед с ТВ сериали тип FoxLife или автентичността на преживяването „в леглото с книга в ръка”.

13 ч. в свободния ти ден. След ободряващия душ, приготвяш лека салата и студена напитка и включваш телевизора. И пред очите ти – хиляди серии на хиляди сериали. Красиви сцени, красиви актьори, относително изтригуващи сценарии. Разкош. Дори и рекламните блокове не те дразнят – лято е, криза е, с рекламите е по-трудно. И между Уил, Джоуи, Кари, Сюзън, д-р МакНамара, Грейс, млади сърфистки, неусетно станало време за вечерта в свободния ти ден.

Или, събуждаш се късно и дори не ти се мърда от леглото. Протягаш ръка и разгръщаш една от книгите до леглото ти. Хартия, мирис на мастило, букви, думи, изречения в история. Въвлечени, прелистваме, поглъщаме всеки ред, ние сме главният герой, после не сме. Съчувстваме, осъждаме, обичаме, съжаляваме. И се озоваваме в края на деня. Сякаш нови, преродени, с нови почти генерални житейски изводи и принципи; и нова тема за социален разговор – автор, фабула и т.н, както и възхищението, че все пак четеш.

Това е. Пожелаваме повече свободно време.

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.