Следва

Кой какво облече на наградите на Elle - Women in Hollywood

Профил/Анфас: Чудото - КИЙРА ЧАПЛИН!

НАПИШИ АВТОБИОГРАФИЯ, ЗА ДА СЕ НАПРАВИ ФИЛМ ПО НЕЯ!...

Celebrities преди 6 години

„Хлапето”, което никога не е успяло да се срещне със своя световно известен дядо и останало разочаровано, че не е „то” в култовия едноименен филм, с участието на великия й дядо Чарлз Чаплин, вече е красива, млада, амбициозна, секси и безкрайно усмихната жена. Родената в Белфаст, Северна Ирландия, Кийра Чаплин, е в България за втори път, като причината за сегашната й визита е кино-литературния фестивал „Синелибри”, в който тя е част от журито. За форума мисли, че колаборацията между книги и филми е страхотна, защото обича да чете и да гледа качествено кино. И признава, че би била щастлива да види един ден книгата си на екран, с удоволствие би изиграла ролята на сляпото момиче от филма „Светлините на града” с участието на дядо й Чарли, а любимият й филм с него е „Великият диктатор”.

Макар да споделя, че опитва да не се взима прекалено на сериозно, във вените на 35-годишната ирландка, притежаваща 30% от филмовата компания Limelight Productions (наречена така заради заглавието на последния американски филм на дядо Чарли „Светлините на рампата“, бел. авт.), тече артистична, буйна и страстна кръв. Иска или не, Кийра има зад гърба си вълнуващи роднини и истории с, въпреки и заради тях.

Съншайн, както майката на Кийра Чаплин Бернадет галено я нарича, заради неслизащата усмивка от лицето й, живее в Швейцаpия до средата на 90-те години, когато родителите й се разделят. Едва 16-годишна отива в Париж, където дава началото на кариерата си като модел в „Ел”, „Вог”, „Венити феър”, „Пирели” и др. модни диктатори. Попада в редица класации за влиятелност, известност и красота.

Нейният баща, синът на Чарли – Юджийн, изоставя кариерата си на музикален продуцент при раждането й, за да се грижи за нея. Въпреки, че е работил с артисти, като неповторимия Дейвид Бауи и великите Куин, заради неимоверната му близост с дядото на Кийра Чарли, Юджийн се държи на голяма дистанция от всичко светско и лъскаво.

Когато е на 6, целият свят почита 100 години от рождението на дядо й. Тогава Кики, друго нейно прозвище, е със семейството си в Лондон, където се провежда специална прожекция по повода. Спомня си, че точно в този момент всичките й предни зъбки се разклатили и тя ги изважда сама. За което Лейди Даяна, на която тя трябва да поднесе букет, с усмивка й казва „О, феята на Зъбките трябва да ти е дала много пари!”, а Кийра се чувства страхотно, че среща истинска принцеса, която й казва толкова готини неща.

На 7 год. за първи път вижда Майкъл Джексън в собствения си двор, кацнал с частния си хеликоптер „между другото” да поздрави семейството й, с което са много близки. И буквално онемява от изненада. След години отново се виждат, а веднъж, поканил я на негов концерт с приятелки, Кийра дори се качва редом с Майкъл на сцената.

Научава колко много, всъщност, е известен дядо й по целия свят в тийнейджърска възраст и от този миг не спира да иска да знае за него повече и повече. И до днес пази сватбения пръстен на баба си Уна О’Нийл, който 36-години по-големият от нея Чарли й подарява. Уна е толкова влюбена, че се омъжва за Чаплин въпреки негодуванието на семейството й. Знаем, че пра-дядо й Юджийн О’Нийл, баща на Уна, е автор на 45 театрални творби, четирикратен носител на „Пулицър”, Нобелов лауреат за литература и доста консервативен човек. И все пак, само на 18 години, баба й казва „Да!” на Чарлз и се отказва от актьорската си кариера, за сметка на грижите към родените в любов 8 деца, които имат.

С днешна дата Кийра е оставила на заден план модата, занимава се с недвижими имоти и скоро предстои да открие „Чаплин хотел” във Флорида. За нея от срещата ни, по време на която я уловихме с безупречната камера на жестокия Huawei P10, разбрахме още, че любимият й цвят е лилаво, обожава мартини, предпочита да бъде снимана в ¾ ъгъл за профил/анфас и е един наистина безкрайно усмихнат и позитивен човек. И още:

V.S: Какво харесвате в себе си?
K:Съчувствието ми към заобикалящия ме свят. А понякога точно състраданието е нещото, което най-много мразя в себе си!

V.S:
С какво все още се борите?
K: С фактът, че не се доверявам повече на себе си! Човек винаги се съмнява и понякога се чувства несигурен. Не ми харесва да съм такава и предпочитам да вървя напред, да съм като булдозер, да не ме интересува нищо, да му се не види!

V.S: Каква ще станете, като пораснете голяма?!
K:
Един луд човек!

V.S: Моментното количество не е ли достатъчно?!
K:
Донякъде! Когато се преборя с колебанията в себе си, най-вероятно тогава ще съм пораснала! И тогава с пълна сила ще мога да казвам „Не ме интересува!”, дори и да съм луда!



V.S: От какво ви се иска да се освободите?
K:
Най-вече от съобразяването с всички и от това какво мислят за нещото, което правя! Смятам, че вървя напред с овладяването на тази техника.

V.S: С какво ви се иска да се сдобиете?
K:
Амиии, със световно господство! Шегувам се!

V.S: Заради какво ви се иска да изкрещите?
K:
Срещу злобните хора. Срещу безпричинната злоба и омраза.

V.S: А кога ви се иска да замълчите?
K:
Хубаво е да има тишина, когато не искам да нараня нечии чувства.

V.S: За какво ви се иска да имате повече време?
K:
За конна езда. Обожавам да яздя, но никога нямам достатъчно време.

V.S: О, имате коне?!
K:
Имах, но вече – не. Сестра ми, която живее в Швейцария, има коне и винаги, когато съм й на гости, се възползвам от този факт и яздим заедно. Това са едни от най-приятните ни моменти заедно!

V.S: Кое е нещото, което винаги носите със себе си?
K:
Електронната ми цигара, гланц за устни, телефон,… Такива, момичешки „неща”.

V.S: Какво правихте „вчера”?
K:
„Вчера”, през месец март, но наистина споменът ми е като от вчера, бях на дамско рали в Мароко и карах през пясъчните им дюни само с карта и компас, без телефон и други навигации. Идеята му е сам да намериш пътя и да стигнеш от точка „А” до точка „Б” по най-краткия начин. Беше наистина невероятно приключение!

V.S: А какво ще правите „утре”?
K:
Ще бъда част от прекрасния ви фестивал „Синелибри”, като негово жури!



V.S: Коя е вашата най-голяма и сериозна трансформация?
K:
О, те са много! Но – отскоро вече съм брюнетка! Повече от 20 години бях с руса коса, но от две седмици предприех тази „сериозна” трансформация” със себе си!

V.S: В какво състояние предпочитате да се чувствате – „пияна от емоции” или „трезва от разум”?
K:
Понеже винаги съм „пияна от емоции”, ми се иска поне веднъж да бъда разумна!

V.S: Как предпочитате да се придвижвате и да опознавате света – пеша, с колело, кола, самолет,…?
K:
Определено с кола! Удивително е! Благодаря за срещата и въпросите ви, ViewSofia!


Срещата премина толкова приятно, благодарение и на любезните домакини от х-л "Арена ди Сердика" и страхотния превод на Велина Минкова.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.