Следва

Киномания или КиноОмаяни - "Сиянието" на Стенли Кубрик

Cinelibri и "Хомо Фабер"

Съвпадение ли е съвпадението или просто съдба?

Movies & TV преди 6 години

След прожекцията на последния филм на Фолкер Шльондорф “Завръщане в Монтаук”, Cinelibri ни предостави възможността да се върнем назад в творчеството на немския кинорежисьор с адаптацията по романа на Макс Фриш, “Хомо Фабер”.


Вярвате ли в съвпаденията? За Валтер Фабер (Сам Шепард) те не съществуват, но всичко около него сочи обратното. Като инженер, прагматик и инцидентен егоист, той стои на страна от предложенията на живота. Оцелявайки след катастрофа със самолет, нетипични за него решения, отвеждат Фабер на приключение из Америка. От Ню Йорк той се озовава на кораб пътуващ към Париж, където среща Сабет (Джули Делпи). Тя е млада, любопитна и романтична девойка, с която инстинктивно формира близост и задава началото на един спонтанен ансамбъл.

С малко обещания и много емоционално заредени срещи двамата успяват да предприемат пътуване из Европа, което макар и идилично предвещава една неясна и потенциално опасна развръзка. Ако провинението на Сабет е изборът и на другар, то тогава да останеш безразличен към знаците на съдбата е престъплението на Фабер.

More Movies & TV