Следва

Да или Не? Блондинката на години Крис Дженър

Академия за пътешественици: “Защо Индонезия?”

Вълнуващ разказ за пътешествията на едно момиче по време на научноизследователската експедиция „Operation Wallacea

All About Life преди 6 години

На 24 октомври SOHO и Банско филм фест за четвърти път ще представят “Академия за пътешественици” - цикъл от презентации, лекции и медицински семинари, свързани с пътешествията и постиженията на българи по света.

За страстта към науката, пътешествията и екстремните спортове ще ни разкаже Ния Тошкова - биолог и пътешественик, включил се в научноизследователската експедиция на Британската организация „Operation Wallacea“. Проведена на един от най-слабо изследваните острови от биогеографската област Уолацеа - о-в Бътън, експедицията оставя спомена за едно невероятно място, побрало в себе си част от австралийската и азиатската природа и формирало уникална екосистема сред най-богатите на биоразнообразие вследствие на продължителната си изолация.
Ще чуем истории за пътуване на стоп с кораб и гмуркане с акули; ще разберем колко бързо тичат гибоните, има ли много питони в пещерите на Индонезия, къде живее прилепът Йода и колко дълбоко е готов да стигне един страстен биолог из чудноватата природа на Индонезия.

SOHO: Арт коуъркинг пространство в центъра на София, разположено в триетажна зелена къща с градина, с ежемесечнa програма от културни и професионални събития, такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. Клиентите на SOHO са общност от сходно мислещи професионалисти, което насърчава творчеството и обмена между обитателите му. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие.

Банско Филм Фест: Международен фестивал за екстремно и планинарско кино в Банско и единствен в този формат за България и Балканите. Предлагат най-доброто от световното кино на тази тематика и канят актуални световни имена в екстремните спортове и приключения. Екипът на фестивала организира и поредицата от събития, едно от които - "Академия за пътешественици", е с почти 20-годишна история.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.