Следва

Съвети за спиралата или просто и лесно ли е да сме с перфектните мигли

Beauty Essence - Биляна Петринска

Една от най-секси актрисите на българската театрална и киносцена, със също толкова секси глас, познат от...

Body преди 14 години

Една от най-секси актрисите на българската театрална и киносцена, със също толкова секси глас, познат от дублажите на стотици филми и сериали, споделя пред ViewSofia есенцията на своя прекрасен външен вид.
Снимка: Ангел Цветанов (сп. За хората)

С безупречна кожа и коса, и непоклатима философия за постигане на вътрешната красота, Биляна Петринска с вдъхновяващи думи разказва за своите начини да бъде естествена, без да престава да се променя, да бъде красива, без да е натрапчива, и да е в мир със себе си без да престава да се старае.

За да знаеш как, научи нейните неразрушими beauty правила:

Сутрин стартирам със…
минавам през огледалото, искам да видя как съм “неглиже”, без грим рано сутрин... Казват, по това се познавала хубавата жена. Но искам да кажа че спя много, винаги когато имам възможност. Трябва да имам минимум 8-9 часа сън.

След това кафе. И хладен душ…

Кожата ми винаги се нуждае от специални процедури и продукти…
С грижите за нея съм започнала от 20 годишна. И сега тя ми се отблагодарява. Хидратацията е на първо място. Правила съм си тест и нуждите ми се свеждат единствено до балансирана хидратация. Държа на качествената козметика, за хидратацията се доверявам единствено на продуктите на Shiseido от серията Pureness, както и от другите серии Benefiance, Future Solution, но ползвам и продукти на Estee Lauder и Clinique. Благодарение на гена на родителите ми имам хубава здрава коса и кожа. Майка ми винаги е казвала, че нашият тип кожа се разхубавява с годините. Това което аз направих на свой ред е да да ползвам качествени продукти и да спра да пуша...

Моят грим започва от… и свършва с….
Най-любимият ми грим, който всъщност изизсква усилия, е този, който не се вижда. Блестящ равномерен тен, лек гланц на устните и въздушна спирала.
Може да се акцентира на скулите с руж , който е с леки бляскави частици- подходящ е особено за летните вечери… Клепачите може да се подчертаят в малко по-тъмен нюанс, в цвят, подходящ на тена на кожата, за да се направи светлосянка и по този начин лицето да се скулптурира, да се”извадят” чертите му.

Не обичам силния и цветен грим. Задължително ползвам гланц за устни, ухаещ на крем брюле с препечен карамел.

Устните ми за лятото са в любимия ми нюанс …
на светло малиново или мед. Предпочитам pure color gloss на Estee Lauder, медения цвят на Clinique и лилаво-розовото на Chanel.


Снимки: Мони Франсез

Очите подчертавам с…
Christian Dior - молив, спирала, и правя лек опушен грим в кафяво, тъмносиво, лилаво. Разбира се, вечер може и черно. Пак се доверявам единствено на качествената козметика.

Парфюмът непременно е…
запомнящ се.

Аз обичам силни миризми, кото оставят следи.
Независимо дали е цветен или плодов, или повече ориент и мускус, уханието трябва да е наситено и да остава дълго…
Уханията, които отиват на моята кожа, сa THE ONE на D&G, CINEMA на YSL, ADDICT на Christian Dior, LIGHT BLUE на D&G, GLAMAROUS и ROMANCE на Ralf Lauren, DKNY на Donna Karan, ALLURE na Chanel INSOLENCE нa GuerlianMIDNIGHT RAIN на La Prairie …както виждате много са - нямам любим...


Снимка: Ангел Цветанов (сп. За хората)            Снимка: Слав Неделчев

Чисто новият си имидж градя…

с продуктите нa LA BIOSTHETIQUE! Това е моят имидж приятел! Щадящи продукти, които се грижат за здравето на косата ми.

Обожавам да се променям. Тази ми страст идва несъмнено и от професията ми. Но за мен красотата никога не е била външна самоцел. Това е комплексното излъчване на една жена. Нейното самочувствие от постигнатото в професията и личния свят, от интелектуалния й багаж, от усилията й да бъде личност преди всичко. И завършва с поддържаната и красива коса, тяло, кожа и усмивка. Поведението и отношението към другите също са част от аурата, която всеки излъчва…

Мнoгo вътрешни качества са необходими на човек, за да бъде разглеждан като красив. Поне за мен е така. Дори на пръв поглед.
Първите 10 минути може и да те заблудят, но в следващите, това става все по-трудно…

В Салона за красота влизам… и не излизам, ако не...
влизам във Vogue Vision при Митко Дамов и ако имам време за губене, забравям да изляза…

Най-сигурната ми терапия е тази. Аз не обичам шопинг-терапията. Аз обичам Салона за красота, откъдето като изляза променена, все едно влизам в друга роля, и ми е интересно…

Лято е и съм ...
….. винаги на път. Обичам да пътувам. Имам време и да чета много. В топлите дни не излизам без любимата си термална вода. Това ми е повече от достатъчно…. Дори завършвам грима си с нея….Така той се запазва по-дълго време свеж… Нима нищо по-хубаво от ленив прохладен следобед вкъщи, да се наслаждаваш на чаша капучино с любима книга… на спуснати щори сред хладни чаршафи…Не обичам прекалените безкрайни почивки и винаги си организирам работа...това ме държи в кондиция, защото обичам работата си. Тя е мое хоби... Когато човек е вътрешно удовлетворен - това винаги си личи. Отрязява се добре на кожата....

Нощта е микс от...
...всички сетива. Вкуса на Моhito или ледено Ягодово дайкири, блясъка на малинов гланц, ухание на люляк, шума на ленена рокля на ярки цветя, и топлината на кожа с лек загар…


Снимка: Слав Неделчев

Актриса съм, и е важно…
Да съм винаги в кондиция, да влагам в нещо креативно енергията си, да поддържам тялото си, да се грижа за външния си вид а също така и за вътрешния си свят. Кожата ми е подложена на всекидневен стрес от мнoгoто грим, който ползвам на сцената…
Важно за мен е да почиствам кожата си сутрин и вечер… Никога не си позволявам да спя с грим. Никога не подценявам почистващите продукти за кожата на лицето си. Дори сутрин миенето на лицето ми е с тоник за освежаване.
Често ходя на парна баня, за да прочиствам порите на кожата си в дълбочина. И правя пилинг…
Обичам да разпускам с хубав филм или книга. Отдавам се на хобитата си – да пиша и да рисувам. Важна е психофизическата кондиция, за да се чустваш във форма.
Избягвам лощи емоции и хора, които са с негативна енергия. С времето се научих на това да ги разпознавам и да не ги допускам до себе си. Успявам да се изолирам и да взимам от ситуацията това, което на мен ми е необходимо за положително зареждане и вдъхновение. Човек трябва да може да се щади.
Раздавам се само на сцената и на близките ми хора. Обичам сладкото и въобще не се лишавам от черен шоколад. За мен да си в мир със себе си е най-качествената козметика за духа!
Това обаче не е лесно, защото е свързано с всекидневна работа върху характера… И понякога дори болезнено.

 

More Body