Следва

Fashion Провокация: Скандали в снимки. От Vogue Italia

Един ден в streetstyle детайли: basic look = good luck

Няма нищо по-хубаво от това да е петък следобед, октомври, и слънцето леко и приятно да пече раменете...

Street Style преди 6 години

Е, може би има, НО днес в това се крие нашия миг наслада + STREET STYLE ПОПАДЕНИЕ / млада и кокетна дама, с френско излъчване, френско каре и... френско "Р".

Името й е Елена, част от вас я познават като Elena Dell Kalpa. Готина и атрактивна мадама, която, заедно със своя "partner in crime" Елена Дончева, стои зад готините сезонни Basic Market-и, които се случват в града. Утре е ред на поредния - Basic Marker vol. 6, на който ще намерим огромна селекция от качествени секънд хенд вълнени палта, якета, тренчове, пуловери, жилетки, деним якета и куп списания за четене - от любими по-любими Vogue, DAZED или New Yorker. 



Повече за събитието тук, а за Елена и много нейните елементи във визията й в редовете по-долу>>>

V.S.: Модерно в главата ми е?
Елена:
Всичко добре забравено старо.

V.S.: Със стила си на обличане изразяваш?
E.:
Комфорта да бъда себе си.

V.S.: Най-basic дрехата върху теб в момента?
E.:
Едно сако на Jacquemus.

V.S.: Намери го къде?
E.:
Намерих го по много скрити тайни пътеки. Даже няколко, едно от тях ще присъства на Basic Market vol.6, утре.

V.S.: Любимата ти фешън находка?
E.:
Те са три в момента. Едната е от майка ми, шал на Cartier, доста стар, ако не се лъжа купуван от ЦУМ през 90-те. Абсолютно ретро. Другата ми фешън находка е доста запазена винтидж чантичка от кожа, която намерих в един vintage second hand в Париж, без име и брандинд върху нея, но доколкото разбирам, дизайнерката, правила тези чантички навремето е имала малък бутик из Сен Жермен. И третата ми находка е червено палто на Marella.

V.S.: Обиците са от?
E.:
Обиците са от Element store. Наскоро отвори магазин в София и се намира на ул. Триaдица. Много са изчистени и малко или много вечни! Аз харесвам елементи и аксесоари от гардероба, които са вечни и можеш да ползваш и след години.

V.S.: Oбувките?
E.:
Zara.

V.S.: Забелязахме нежния елемент-бижу на ръката ти? Каква е неговата история?
E.:
Пръстена е COS. COS са вечни също...

V.S.: Прическата ти е вдъхновена от?
Е.:
  Дълги години имах много дълга коса и все си казвах как никога няма да я подстрижа, и в един момент  просто взех решение  да изживея промяната за себе си. Разбира се, човек първо трябва да започне отвътре, но вътрешната промяна рефлектира и навън. В случая косата e отражение на някаква вътрешна промяна. Първо се подскригах до раменете и преди няколко дни Ники от FIBA ме вдъхнови да направя едно по-френско мое АЗ.

V.S.: Най-важните 5 basic неща, които трябва да имаме в гардероба си?
Е.:
Ами, ето ги:
1.
Абсолютно задължително - право дълго палто. То издължава силуета, прави тялото по-фино, по-обрано, освен това крие в себе си една такава, как да кажа... има някаква МИСТЕРИЯ в правото палто.

2. Наистина добре ушито сако, което да пада идеално на раменете и да подчертава фигурата на съответната жена.

3. Третото нещо, което според мен е готино да имаш в гардероба си е един хубав, изчистен кашмирен шал. Никога няма да сгрешиш.

4. Четвъртото нещо, разбира се, е риза - бяла, която можеш да съчетаеш с пола, панталон. ОК е за всеки един сезон.

5. Петото нещо, което задължително трябва да имаш в гардероба е или една хубава кожена чанта или колан, който да подчерава фигурата и можеш да носиш върху панталон/палто/сако.

V.S.: Добре, а 6-тото НЕ basic, но любимо твое (secret shame love)?
E.:
Много искам да си взема палто с косъм. Не е задължително да е от естествена кожа, може да е от еко кожа, но да бъде косместо и обемно. Нямам нито едно такова, АКО някой има - да ми продаде!

V.S.: Утре очакваме?
E.:
Много добра селекция от изключително интересни и вдъхновяващи хора, които ще ни предоставят своята basic селекция. 
 


А, освен добра селекция на дрехи и приятна компания  в събота ще се случат и куп други интересни неща на Basic Market vol.6, подзказка тук
 


Миналата седмица: Един ден в streetstyle детайли. От Русия с... ЛЮБОВ!


 

More Street Style