Следва

Дълга рокля, спешно!

Бански долу!!!

Преди няколко дни Франция се опита да забрани със закон плажуването без горнище. Въпреки това, както...

All fashion преди 14 години

Преди няколко дни Франция се опита да забрани със закон плажуването без горнище. Въпреки това, както навсякъде, така и там, момичетата между 18 и 30 години се вдигнаха на протест. Нашата редакция също.

Не смятаме, че това е просто приумица на младежта. Първо, в момента светът е в криза, а България също. Въпреки това, цените се качват, а заплатите падат. Ако до преди едно-две лета беше нормално да се сдобиеш с хубав бански в рамките на около 70-80 лв, то днес едно прилично долнище не пада под тази цена.

Защо да даваме излишни пари, когато тъй и тъй ще искаме да хванем солиден тен (разбирай без горнище), но най-вече за по-малко от две петдесетолевки трудно може да се забавляваме вечер на морето?

Ако смятате, че всичко това са безсмислици, то спомнете си за тъй наречения „модерен феминизъм”. По време на движението за равенство на жените през 60-те и 70-те години на миналия век, разхождането без горнище по плажа (в цивилизованите страни, разбира се), се смяташе за знак на сексуално равенство и връщане към естественото развитие. Това е начин, по който жените могат да се доближат до мъжете.

Както сме забелязали обаче, новите поколения жени не държат да се обличат като мъжете, за да извоюват равни права. Напротив - това вече е минало и днес е много по-важно да няма дискриминация относно заплащането на работното място, и да има баланс, когато става дума за домашните задължения.



Всички, които биха протестирали срещу новата забрана, отказват да приемат факта, че мъжките и женските тела са третирани по различен начин. Донякъде са прави. Не знаем как точно работи мъжкият мозък, но знаем, че много жени ще завъртят глава, когато покрай тях мине добре подържан и атлетичен мъж без тениска.

Каквото и да се говори, реално погледнато жените, които днес се пекат без горнище на бански, са тези, които отдавна са минали 20-те и 30-те. Просто, защото те наистина са изживели кулминацията на сексуалната революция и борбата за женско равноправие.

По българското Черноморие обаче има всякакви случаи. Не малко женски бюстове се препичат на хавлията до теб, заедно с деца, съпруг и приятелска двойка. Тук-таме и млади девойки, напълно осъзнали своята сексуалност, привличат вниманието на мъжа ти с дългото взаимно намазване на високия фактор слънчева защита по телата си.



Някои ще кажат: „Има си място за такива прояви”. Нудистките плажове обаче са доста отдалечени, дискриминирани и младите препечени гърди не са най-честото присъствие. Пък и Мохито-то там не е на мода!

Така че пак остава дилемата дали горнищата са пречка пред хубавия равномерен загар на модерен претъпкан от младежи плаж, или да цензурираш собственото си тяло с последна тенденция бански в оранжево, тютюнево, бяло или шарките на Jean Paul Gaultier?! Или просто да разчиташ на закона и полицейски инспектор да следи за нерегламентираното сваляне на банските по плажната ивица!?

Нашето предложение е просто - отиваш там и реагираш на място!

 

Анкета

Трябва ли „плажуването” без горнище да бъде забранено?

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.