Следва

Изабела Мейдмънт - Tate Modern Лондон

Лебедово езеро

Със специалното участие на солисти на Болшой театър

Events преди 6 години

За първи път в България „Руски мултимедиен театър на балета“ ще представи „Лебедово езеро“ в София, зала 1 на НДК на 13 декември и във Варна, ДКС на 15 декември.
Руският мултимедиен театър няма аналог в света – това е единствената трупа с 3D декори в класически спектакли
Балетният, мултимедиен спектакъл „Лебедово езеро“ е с класическа хореография, ефектно и концептуално мултимедийно съдържание. Прочутият балет по музика на Чайковски е вълшебна приказка за принц Зигфрид и неговата любима Одета, превърната в лебед от злия магьосник Ротбарт, приказка за любов и коварство, за вярност и възмездие.
Персонажите се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители в реалното, сценично пространство.
Балетът пристига в България в състав от 37 танцьора, със специалното участие на солистите на „Болшой театър“ - Мария Александрова и Владислав Лантратов.
„Руски мултимедиен театър на балета“ е създаден през 2012 г. Главната цел при създаването на трупата е съхранението на безценното, културно наследство на Русия – класическата балетна школа и привличането на младите зрители със съвременните технологии. Кастингът за артистите на балета е тежък – в него попадат само танцьори с опит във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат от балет майстори на Русия и чуждестранни специалисти.



„Руски мултимедиен театър на балета“ е в България по покана на DEGRIS EVENTS.

Деца до 7 годишна въздраст се допускат без билет, aко не заемат отделно място. Учтиво молим, родителите/ придружителите, да носят копие на акта на раждане на детето.
Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.bg, билетен център НДК, билетен център ДКС Варна, бензиностанции OMV, Office1, книжарници Orange, каса на Eventim в The Mall.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?