Следва

My style: Нов прочит на класиката - Радослав

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звезди и фешн издънки...

All fashion преди 6 години

Хелоуин и пиковата тема

Както наскоро споменахме, Доналд Тръмп и Първата му дама, заемат важна част от Хелоуин инспирациите за 2017-та. А сега с изминалия по темата уикенд в Америка, представяме обемна селекция от кадри, изобразяващи креативното преобразяване на напълно случайни хора в най-обсъжданата двойка на момента - Доналд и Мелания Тръмп. Резултатите, разбира се, са страшно комични и заслужават да се погледнат, а междувременно отбелязваме, че не хората, избрали тези образи, а самите първоизточници са обект на присмех тук...





Трагичен завършек

14-годишно момиче от Русия е починало в Шанхай вследствие на тежка преумора по време на 13-часово модно ревю. Влада, която е модел, заминава за Китай преди три месеца и оттогава насам работи непрестанно в тежки условия и без почивки, както съобщава майка й. Тя се разболява от менингит, но не търси лекарска помощ, защото я е страх от таксата, която трябва да плати тъй като няма достатъчно добра медицинска осигуровка.

След въпросното ревю, момичето изпада в кома и два дена по-късно почива. Полицията води разследване по случая...



Сагата с Тери Ричардсън, епизод пореден

Тери Ричардсън има колебливи отношения с модната индустрия - заради последвали оплаквания от страна на модели за сексуален тормоз от негова страна, много издания прекратяват работата си с него през изминалите няколко години, а после отново му дават шанс и така цикълът се повтаря. Но сега, когато случаят с Харви Уайнстийн дава гласност на ужасните истории, случващи се зад кулисите, модната индустрия, макар и с голямо закъснение, най-после се заема с прекратяването на отношения с подобни образи. Миналата седмица Conde Nast обяви, че категорично спира работата си с Тери Ричардсън, а скоро след това Valentino и Bulgari също публично обявяват, че прекратяват отношения с фотографа.

Културно присвояване или просто жадни за скандал хора

Риана е лицето от корицата на ноемврийския брой на Vogue Arabia, което, разбира се, веднага дава повод за скандал, ако подчертано търсиш такъв. Образът, в който барбадоската красавица влиза, е на египетската кралица Нефертити, който освен че е винаги актуален, е и особено скъп за изпълнителката - самата тя има татус, изобразяващ Нефертити по тялото си.

И докато страхотните кадри радват почитателите на Риана, то други потребители на социалните мрежи бързат да съобщят, че това е поредният пример за нашумялата напоследък тема за културно присвояване. Жадните за безпочвена критика намират утеха в поредния зараждащ се скандал, но истината е, че повод за такъв няма, а цялата тази суматоха за културно присвояване е напълно изкуствено създадена и излишна...


 

More All fashion