Следва

Джей Ло и Алекс Родригез за Vanity Fair

Тиква cheescake

Trick or treat, trick or treat, give me something good to eat

Food преди 6 години

Ноември е небе с безброй звезди и мечти.

Обичате чийзкейк? Нов вкус за ново началото на месеца.

Необходими продукти за 12 порции:

Обикновени бисквити 150 грама.

Краве масло 70 грама.

Крем сирене 500 грама.

Пудра захар 2/3 чаена чаша.

Яйца 3 броя

Тиква 1 чаена чаша; сварена и пюрирана.

Ванилия 1 брой.

Канела 1/2 чаена лъжица.

Не бива да пропускате възможността да направите класическия чийзкейк по още по-интересен начин.

Рецепта:

Първата стъпка за чийзкейк с тиква е подготовката на блата и продуктите. Крема сиренето, яйцата и маслото трябва да се извадят предварително от хладилника и да постоят поне час на стайна температура. Тиквата се сварява до пълно омекване и пасира до пюре. Необходими са 300-350 грама, което е приблизително едно голямо парче. Смилате бисквитите с кухненски робот или блендер. Ако нямате, може да ги натрошите в хаванче, но трябва да са напълно натрошени. Към тях добавяте канелата, омекналото масло и ги омесвате с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяте равномено по дъното на тавата като притискате с ръце. Най-добре е да ползвате тава с падащи стени, тъй като така ще отделите чийзкейкът по-лесно след печене.
 

Разбивате крема сиренето, след което добавяте пудрата захар и разбърквате. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяте яйцата и накрая ванилията. Най-добре е да направите това с миксер. Към към тази смес прибавяте пюрето от тиква и разбърквате внимателно с дървена лъжица. Изсипвате сместа върху блата от бисквитите и маслото.


Печете чийзкейкът в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като се изпече не го вадете от фурната, изключвате и открехвате леко вратичката ѝ. Вадите го, когато е напълно изстинал.

Бон Апети.

 

More Food