Следва

ПреLUSTителки в кухнята: Сара & Miele

„България за начинаещи. Джаз от сюжети и портрети”

Джаз в библиотеката в навечерието на Деня на будителите с Веселина Седларска

All About Life преди 6 години

Под звуците на виртуозните изпълнения на Dixie Two – проф. Радулов и Венцислав Благоев – премина премиерата на новата книга на обичания журналист Веселина Седаларска!
В навечерието на Деня на будители коридорите на Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” бяха оживени от звуците на джем сешъна, който талантливите музиканти проф. Владимир Радулов и Венцислав Благоев устроиха като изненада за посетителите на премиерата на новата книга на журналиста, политически коментатор и писател Веселина Седларска.

Своебразният урок по „България за начинаещи. Джаз от сюжети и портрети” събра над 150 посетители и превърна вечерта в ценен и незабравим урок по човечност.
За „нашите” и „чуждите”, за преследващото ни „комшу” дори и извън границите на родното, за причините, поради които човек трябва да обича България, и за журналистиката като призвание си говориха Захари Карабашлиев, Любен Дилов-син и Веселина Седларска.

Отговорният редактор Димитър Николов подчерта, че разказите в „България за начинаещи. Джаз от сюжети и портрети” са също като джаза – родни и универсални. Вместо патриотизъм при тях трябва да се използва думата „родолюбие”, защото съдържа корена „любов” в себе си, а книгата на Веселина Седларска е книга именно за любовта към човека.
Развълнуваният автор благодари на присъстващите и повтори отговора на въпроса от един от разказите в сборника – няма нужда от причина, за да обичаш.
Под звуците на пиесата „Нирвана” стотици почитатели получиха вместо оценка автограф от будителя, както я определи Захари Карабашлиев, Веселина Седларска.

 „България за начинаещи. Джаз от сюжети и портрети” е кратък сборник с най-смешните и най-тъжните познати или неразказвани досега случки от журналистическата кариера на Веселина. С присъщото си тънко чувство за хумор тя отвежда читателя по криволичещите пътеки на българското минало и настояще, за да го запознае с множество странни, но истински сюжети.
Преливайки от разказ в разказа, без да следва стриктни правила, „България за начинаещи” се превръща в авангардно литературно изпълнение, в чиято мелодия зазвучава цялата народопсихология на българина, но в никакъв случай на цената на достоверността или непременната сензация.

Веселина Седларска е утвърден журналист с дългогодишен опит в медии като „Труд”, „Стандарт”, „Тема”, а в момента пише за сайтовете „Клуб Z” и „Редута”. Автор е на книги с публицистика, а романът ѝ „Кладенецът” е първият ѝ досег с фикционалното. В него тя ни води в лабиринт от тъжни и комични случки, психологически и философски теории, препратки към класики, народни приказки и мнения на авторитети като Юнг , Фройд, Айн Ранд и д-р Менис Юсри.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 4 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.