Следва

Trend report: Skirt suits

Един ден в street style детайли. Стефан. The secret garden guard

Hello November. И Честит Празник!

Street Style преди 6 години

Слънчев първоноемврийски ден + камера в ръцете = прекрасен street style "улов" и красиво ново запознанство. Името му е Стефан, на свежите 18 години е и учи в Национално професионална гимназия по полиграфия и фотография. Днес, както се предполага, е във ваканция и за наш късмет попада пред обектива ни!

Повече за него и отношението му към модата в редовете по-долу>>>

V.S.: Модерното в главата ми е ?
Стефан:
Нещата, които отразяват декадата, в която живеем, времето, света около нас.

V.S.: Със стила си на обличане изразяваш?
С.:
Като цяло се опитвам да изразя себе си. Настроенията, в които се намирам в момента, емоциите, които изпитвам и най-вече се старая да се чувствам добре, защото кога се чувствам добре? Когато според моите възгледи изглеждам добре, тогава се чувствам и добре.

V.S.: Днес те заварваме класик.
С.:
През повечето време, да.

V.S.: Палтото? Къде го намираме? Каква е историята му?
С.:
 The kooples. Подарък от близък за мен човек.

V.S.: Очилата?
С.:
Marc Jacobs.

V.S.:Фешън находка, която има сантиментална стойност за теб?
C.:
Хммм...броят ли се "откраднати" тениски? (смее се). Друга иначе НЕ, ако трябва да съм честен.


V.S.: Място в София, което те вдъхновява?
С.:
Има нещо вдъхновяващо в малките улички, нещо което доста често сте чували от всики, НО - Е ТАКА! Има доста голям чар в тях. Архитектурата в центъра и запазените сгради, които са строени, когато сецесионът е бил водещо направление в архитектурата. Намирам ги за много красиви и невероятни. Всяко място в София има свой собствен чар, но според мен спомените, с които свързваме тези места са по-важни от самите места.

V.S.: Твоят будител в минало и настояще време?
С.:
Ако трябва да погледнем в нашата история, като будители от миналото, това е Ботев и неговото творчество. Нещата, които е написал, начинът, по който е отразил времето, през което е живял. Начинът, по който се е опитал чрез литературата и изкуството да остави нещо след себе си и да придаде влияние на обществото. Намирам творчестово и на друг наш будител - Димитър Димов за уникално. Отново начинът, по който е изразил декадата, в която е живял, времето и обществото.

От будителите в момента... ако трябва да съм честен, това май е Lady Gaga, тъй като творчеството й е различно и уникално. Това, което прави за хората чрез своята музика е нещо изключително и мисля, че е един от артистите, които този свят ще запомни. Музиката й е подходяща за всяка ситуация и винаги, когато се чувствам зле, мога да си пусна нейна песен и просто да се почувствам по-добре. Също така бих искал да допълня, може би, малко банално, но бих казал Coco Chanel, защото нещата през които е минала и начинът, по който е променила модата, стила, визията и всичко, което е създала... е невероятен. Достоен артист, който винаги ще се помни. Бих споменал и Фрида Кало, като ясен пример за това, както и художник като Рембранд и начинът, по който е променил вижданията/усещанията за светлината. Начинът, по който е развил и подобрил графиката.

V.S.: За финал, кажи ни един фотограф за следене.
С.:
Обожавам творчеството на Робърт Мейпълторп!

More Street Style