Следва

Червената къща открива две изложби за фотография на Ивайло Стоянов и Велин Петков

Ребека Марголик представя Ministry и Castles

Две премиери в една вечер в Derida Dance Center!

Events преди 6 години

Ребека Марголик е в България по покана на Derida Dance Center в рамките на програмите: GPS/Global Practice Sharing, Резидентска програма на Derida Dance Center и Dance PORT Derida.
В продължение на три седмици тя продуцира два различни танцови пърформанса: Ministry - солов проект и Castles - с 12 участника от програмата Dance PORT Derida.

Ребека Марголик е изпълнител и хореограф, базиран в Ню Йорк. От 2012 г. до 2016 г. тя е част от танцовата компания Sidra Bell Dance New York, както и член на UNA Projects от 2014 г. Освен със Сидра Бел тя работи с много други изявени имена на съвременната танцова сцена.В последните години участва в световни турнета с Maya Orchin, представяйки спектакъла 'Seek', чиято премиера се състоя през септември 2017 г. на Festival Quartiers Danses в Монреал, Канада. Тя работи и съвместно с Nicole Von Arx и Derrick Belcham по нова продукция, създадена и подкрепена от The SS Columbia Project за 2019 г. 

Тази година Ребека се включва в представлението ‘TREMENDOUS’ на Patricia Norowol Dance Theater, представено в LaMama Moves Festival NYC. Ребека Марголик е невероятен талант и това е причината тя да бъде поканена за три седмична резиденция в Derida Dance Center.
Повече информация за Ребека Марголик можете да намерите тук!

Ministry

Ministry e на-новият проект на Ребека, който изследва разрушаването на бариерите, които поставяме около себе си. В него изпълнителят бавно се преобразява, освобождавайки се и отпускайки се до момента, в който единственото, което остава е тялото - неговият дом. Изпълнителят постоянно преминава през контрол, насилие, интимност и създаване.Хореография: Ребека МарголикМузика: Plaid, Ben Lukas Boysen, Cinematic Orchestra, Deru, Nathan Fake, KTL


Castles (Презентация с Dance PORT Derida)

Хореография: Ребека Марголик, съвместно с участниците от обучителната програма Dance PORT DeridaМузика: Marsen Jules, Plaid, Rafael Anton Irisarri, Moderat

Вход свободен!

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?