Следва

"Бебе Made in France"

Червената къща открива две изложби за фотография на Ивайло Стоянов и Велин Петков

„Дискотеката на краля” и „Друг въпрос 5”

Events преди 6 години

На 7 ноември от 19:00 и 19:30 в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” ще бъдат открити две изложби фотография с автори Ивайло Стоянов и Велин Петков – „Дискотеката на краля” и „Друг въпрос 5”.

„Дискотеката на краля”

Дискотеката на краля” е самостоятелна изложба на Ивайло Стоянов. Освен фотография, тя включва музика и пърформанс. Откриването е на 7 ноември от 19:00 ч. в зала „Безименна”. Изложбата ще бъде отворена за посетители всеки работен ден от 10:00 до 19:00 ч. от 8 до 23 ноември. Входът е свободен.

„Друг въпрос 5”

На 7 ноември в 19:30 ч. в зала „Гъливер” ще бъде открита и съвместната изложба съвременна концептуална фотография „Друг въпрос 5” на Велин Петков и Ивайло Стоянов. Заглавието има за цел да провокира зрителя да си задава постоянно въпроси: „Къде съм?“, „Какво е това?“, „Реално или нереално е?“. За целта авторите снимат изчезващи обекти от градска среда, които документират и дигитално обработват, което от своя страна им дава нов живот и значение в съвременния свят. Изложбата е отворена за посетители от 8 до 23 ноември всеки работен ден от 10:00 до 19:00 ч. Входът отново е свободен.

За авторите

Ивайло Стоянов е преподавател по фотография в Нов български университет и основател на Пространството за съвременна фотография Photoconcept. През 2013 заедно с фотографа Никола Михов създава платформата за съвременнa българска фотография Bulgarian Photography Now. Ивайло Стоянов е автор на множество собствени и общи изложби с много висок колекционерски интерес. Негови творби участват във важни съвременни колекции, а за неговото творчество се публикуват статии във водещи издания за модерно фотографско изкуство.

Велин Петков завършва фотография в Нов български университет и в Националната художествена академия – София. Показвал е свои фотографии в Българския културен център в Париж, в Съвета на Европа, Страсбург, Солун, Музея за съвременно изкуство – София и в частни галерии.
 

More from View Sofia

Един откъс от книгата „Домът на Gucci” от Сара Фордън, от който става ясно откъде тръгват нещата

Books преди 2 години

Преди дни издателство Ciela пусна на пазара книгата на Сара Гей Фордън "Домът на Gucci. Една истинска история за убийство, лудост, блясък и алчност ” - именно тя е в основата на сценария на новия филм на Ридли Скот. Часове след премиерата, публикуваме откъс за конфликта между Родолфо Гучи и сина му Маурицио, причинен от Патриция Реджани, тогава годеница на Маурицио, която години по-късно ще се окаже поръчителката на убийството му.  

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?