Червената къща открива две изложби за фотография на Ивайло Стоянов и Велин Петков

„Дискотеката на краля” и „Друг въпрос 5”

На 7 ноември от 19:00 и 19:30 в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” ще бъдат открити две изложби фотография с автори Ивайло Стоянов и Велин Петков – „Дискотеката на краля” и „Друг въпрос 5”.

„Дискотеката на краля”

Дискотеката на краля” е самостоятелна изложба на Ивайло Стоянов. Освен фотография, тя включва музика и пърформанс. Откриването е на 7 ноември от 19:00 ч. в зала „Безименна”. Изложбата ще бъде отворена за посетители всеки работен ден от 10:00 до 19:00 ч. от 8 до 23 ноември. Входът е свободен.

„Друг въпрос 5”

На 7 ноември в 19:30 ч. в зала „Гъливер” ще бъде открита и съвместната изложба съвременна концептуална фотография „Друг въпрос 5” на Велин Петков и Ивайло Стоянов. Заглавието има за цел да провокира зрителя да си задава постоянно въпроси: „Къде съм?“, „Какво е това?“, „Реално или нереално е?“. За целта авторите снимат изчезващи обекти от градска среда, които документират и дигитално обработват, което от своя страна им дава нов живот и значение в съвременния свят. Изложбата е отворена за посетители от 8 до 23 ноември всеки работен ден от 10:00 до 19:00 ч. Входът отново е свободен.

За авторите

Ивайло Стоянов е преподавател по фотография в Нов български университет и основател на Пространството за съвременна фотография Photoconcept. През 2013 заедно с фотографа Никола Михов създава платформата за съвременнa българска фотография Bulgarian Photography Now. Ивайло Стоянов е автор на множество собствени и общи изложби с много висок колекционерски интерес. Негови творби участват във важни съвременни колекции, а за неговото творчество се публикуват статии във водещи издания за модерно фотографско изкуство.

Велин Петков завършва фотография в Нов български университет и в Националната художествена академия – София. Показвал е свои фотографии в Българския културен център в Париж, в Съвета на Европа, Страсбург, Солун, Музея за съвременно изкуство – София и в частни галерии.
 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.