Следва

Дизайн за вдъхновение: Roca London Gallery

Играeм за истинско издателско чудо: "Детски шедьоври от велики писатели"

Точно като игра на дама, камъчето днес попада на плочка номер 8.

All About Life преди 6 години

Скок-подскок се насочваме към това приказно стилистично и смислово издържано предизвикателство и се надяваме щастливият номер да ни донесе награда.

Номер 8 е съвсем неслучаен, защото 8 са и наградите, за които ще се надпреварват всички на опашката! Също толкова ще са и късметлиите, които ще се сдобият с книга от поредицата „Детски шедьоври от велики писатели" както и със световния бестселър "Манго и Бамбам", плод на любовта към добрата литература и красивите илюстрации на родното издателство "Лист".

Поредицата „Детски шедьоври от велики писатели" съдържа известни приказки за деца, писани от големите автори на 19-и и 20-и век - Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др. Зад илюстрациите на всяка книга са застанали различни български художници и дизайнери.

Някои от тях са утвърдени имена като доайена Любен Зидаров, други – като Мила Янева-Табакова, са съвсем млади. Трети пък идват от по-различно артистично поле като карикатуриста Чавдар Николов.

Условието: Коя е първата книга, която прочетохте на вашето дете и защо?

Отговорите и заглавията може да изпратете на познатия адрес : [email protected] или като коментар под статията до 12 ноември (неделя). На 13.11 (понеделник) 8-те най-вдъхновяващи отговора ще донесат на своя автор книга от поредицата "Детски шедьоври от велики писатели".



Илюстрации: Любен Зидаров / Превод: Мария Далчева




Илюстрации: Мила Янева-Табакова / Превод: Олга Николова

Илюстрации: Дамян Дамянов / Превод: Бойко Ламбовски




Илюстрации: Капка Кънева / Превод: Невена Дишлиева- Кръстева

 Илюстрации: Чавдар Николов / Превод: Иглика Василева



Илюстрации: Мила Янева-Табакова / Превод: Боряна Даракчиева




Илюстрации: Чавдар Николов / Превод: Иглика Василева


Илюстрации: Клара Вулайъми / Превод: Стефан Радев


Тази серия ще продължи и с нови заглавия, част, от които оново ще са едни от най-добрите преводачи и илюстратори. В поредицата ще влязат Силвия Плат, Тед Хюз, Дино Будзати, Е.Е. Къмингс и ще бъдат илюстрирани от Капка Кънева, Юлиян Табаков, Кирил Златков.

Очаквайте ги скоро! 

А ние ще очакваме с нетърпение вашите отговори! 
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.