Следва

I'm watching you

ТОЙ, Тренчът на Бейли

Емблематичният тренч на Burberry през погледа на креативния директор в оставка, Кристофър Бейли

All fashion преди 6 години

След първоначалния шок от новината за внезапното напускане на Кристофър Бейли, време е да си припомним какво всъщност направи Бейли толкова значим за модната индустрия.

В еволюцията на Burberry от малък семеен бизнес за луксозни връхни дрехи до едно от най-забележителните имена в модата през последното десетилетие, дизайнерът съумя не просто да запази традициите на британския бранд, но и да го преразгледа и развие по най-умелия начин.

Но дизайн и бизнес уменията на един от настоящите модни феномени са обширна тема и не тя е център на вниманието ни днес. Мислите ни са изцяло съсредоточени върху заслугите на британеца за популяризирането и издигането до статут на икона на разпознаваемия на Burberry елемент, а именно тренча.



От красива и луксозна вещ в елегантна връзка с есенния сезон, Бейли превръща дрехата в абсолютен обект на желанията, сезон след сезон, година след година. Припомняме си част от неповторимите му опити през годините в щедрата галерия горе - винил, екзотичен питон, ярък цвят и преувеличени декорации са само част от забележителните дизайн и стайлинг похвати на Бейли>>>

More All fashion