Следва

Fashion battle: Reflect yourself

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

Zara и лошите условия на труд

От Associated Press коментират, че работници на Zara в Турция, наети чрез посредника Bravo, сигнализират за проблеми в условията им на труд, а именно липса на заплащане през последните три месеца. Служителите успяват да получат гласност, благодарение на проявената от тяхна страна креативност - по етикетите, поставени от вътрешната страна на дрехите, са напечатани думите: "I made this item you are going to buy, but I didn't get paid for it."

Засега коментари по темата няма нито от страна на Zara, нито от въпросния посредник Bravo...


Добрият замисъл и лошото изпълнение

Не сме най-големите почитатели на naked роклята, но пък когато видим подобен добър пример, не можем да го отречем. При Ашли Греъм и последната й поява по червения килим случаят обаче съвсем не е такъв. По време на церемонията на Harper's Bazaar за жена на годината в Лондон, Ашли гордо излиза в напълно прозрачна рокля, за да приеме своята награда "Модел на годината". Дизайнът е дело на Marina Rinaldi и включва значително повече прозрачни елементи, отколкото би ни се искало да видим. Като допълнение към прозрачния плат, идват и пайетите, които стратегически поставени, би трябвало да прикриват част от бюста на модела. Не сме сигурни дали става въпрос за проблем в размера на роклята, или пък просто за лош избор, но основното, което прави впечатление в тази визия е сетът бельо на Греъм, а това съвсем не говори за стайлинг успех...

Иванка и късата й пола

Посещението на Доналд Тръмп и семейството му в Япония несъмнено е една от главните теми, които се въртят в интернет пространството през последните дни. Един от акцентите при посещението, превърнал се обаче в негатив що се отнася до реакциите на хората, е Иванка Тръмп и по-конкретно изборът й на аутфит. 36-годишната дъщеря на американския президент избира костюм от две части с пола, точно по тенденцията, която обсъдихме тук. Сетът е разписан от Miu Miu и освен в разкошен розов тон, идва още и със специфична дължина, която поне според общоприетия етикет, е прекалено къса.

Имайки предвид масовото неодобрение към политиката на Тръмп, насочило се и към семейството му като цяло, негативните коментари по темата съвсем не са изненадващи, а част от тях разглеждаме тук...


Идва ли краят на печатните издания?

Затварянето на печатни издания и насочването им към изцяло онлайн платформи е практика, която върви с пълна сила през последните няколко години. Залязването на печатния формат е факт, срещу който няма какво реално да се направи, а последният пример за това идва в лицето на Conde Nast.

Медийната компания обявява, че спира печатното издание на Teen Vogue, а заедно с това прекратява трудовите си отношения с над 80 служителя. Освен това бюджетите на отделните издания ще бъдат преразгледани и драстично намалени. Главните и най-добре работещи издания като Vogue, Vanity Fair, Wired и The New Yorker, няма да търпят промени по отношение на честота на издаване, но пък за сметка на това изданията на Glamour, GQ, Allure, Architectural Digest, Bon Appetit, W magazine и Conde Nast Traveler, ще бъдат намалени с по един или два броя годишно.


 

More All fashion