Следва

YALTA CLUB и Marco Faraone

Скритите диаманти на София: Симона и My New Sofia

The charm: To be a tourist in your own town...

People of art преди 6 години

Име:
Симона
Години:
23
Обрзование:
Философия
Професия:

Coming soon
Няколко думи за твоя диамант:
Блогът се "роди" от нуждата да изразявам виждането си за пространството в София и живота като цяло. За настроенията, които се пораждат в мен и които искам хората да усетят и да споделим заедно.


Намираме Симона, изпълнена с вдъхновение, любов и креативна енергия под покрива на Betahaus. Докато споделяме сутрешните си терзания в петъчния ден, тя ни разказва за своя блог - “my.new.sofia”. "Творчеството" й е едва на шест месеца, но с потеницал и бързо развитие директно го пишем в графата “напреднали”. Връщайки се след Еразъм от Германия, червенокосата ни “муза” съумява да види София по друг начин в търсене на нови места, емоции, вкусове и преживявания. Концепцията е да бъдеш турист в собствения си град, а идеите - безкрайни. Всичко започва с храната и вкусовете, които се ширят по софийските улици, но не свършва дотук. Тепърва ще расте, обхаващайки всякакви видове изкуство и активности. To keep you updated - можете да откриете първия ни скрит диамант тук и тук. Началото поставяме с нея, защото тя е навсякъде из София с поглед от високо. Вижте и какво има да каже тя:


V.S: Къде би ни завела на първа среща?
C:
Много обичам да се разхождам и да си говоря с хората. На първа среща бих била на някое красиво местенце с хубава природа и уединение, далеч от социалния свят.

V.S: В коя София се влюби за пръв път?
C:
В София-та, в която преживявам. Заедно се развиваме и променяме. Понякога се разминаваме, друг път се преоткриваме и се влюбваме отново. С всеки нов спомен, който споделяме, градът става все по-богат и по-наситен с емоции и нови копнежи.

V.S: Закуска, обяд, вечеря - къде?
C:
Много обичам да излизам сутрин за закуска и кафе. Чъкис и Даро са места, в които десетки пъти съм се отбивала, както и Хлебар (когато ходех към университета), Фабрика Дъга също е страхотно място. Обядът често ми е в движение, но Буум и Meat са ми любими места. За вечеря обичам да съм вкъщи, а напоследък Олд ис Ню и Бар Жасмин са ми фаворити за коктейл в комбинация с нещо за похапване и приятна "вижданка" с приятели.

V.S: За какво си мечатеш разхождайки се из нощна София?
C:
Много обичам да се разхождам, когато София е празна. Често съм с някоя приятелка и понякога си представям ,че сме в някой град, който не е част от никое място. Улиците са различни през нощта и ми напомнят колко преходно е всичко и колко щастливи трябва да сме, че сме част от това.

V.S: Любимият ти маршрут?
C:
Много обичах да ходя пеша на университет. Целият Стамболийки, малко Витошка и парка пред Народен театър - рано сутрин, когато няма никого. След това градинката на Кристал и жълтите павета до Софийски университет... понякога си продължавам през Заимов до Сфумато и обратно.

V.S: Най-закътаното местенце?
C:
На първо място у дома и там където са близките ми хора. Закътано може да бъде и някое съвсем ново място, в което откриваш някоя нова част от теб. Както Ницше е казал: "Our greatest experiences are our quite moments".

V.S: Къде би ни завела в Германия?
C:
Ох, сещам се за много места. Най-вероятно бих ви завела на парти. Наскоро откриха и много интересен музей за стрийт арт в Берлин. После бих ви завела на вкусно хапване. Индийското там много ми беше харесало, но ако е лято сигурно ще се търкаляме боси в някой парк и ще ядем сладолед.

V.S: Храната е?
C
: Храната е много важен елемент за здравето на човек. В забързаното ежедневие, често не мислим в тази посока, но качеството и е от голямо значение затова да чувстваме тялото си добре. И разбира се, храната е начин да покажем любов, към себе си и към останалите.

V.S: А изкуството?
C:
Изкуството е смисълът. Изкуството е най-безрезервната любов към съществуването и целият спектър от неща, които то включва.

V.S: Червената ти коса какво предвещава?
C:
Тя си е част от мен, предвещава това, което съм аз. За момента се разбираме чудесно.

V.S: Как виждаш развитието на блога си?
C:
Винаги съм искала хората, които четат да гледат на София и мястото където живеят положително. Звучи простичко, но да излезеш от битовизмите и да погледнеш на познатото с нов поглед е много по-трудно. Понякога се изумявам на многото гледни точки към едно нещо. Исках да представя една красива и позитивно заредена позиция, в която всеки да открие вдъхновение за ежедневните си приключения в града.

V.S: Откъде тръгна идеята?
C:
Конкретната идея за блога тръгна от непринуден разговор. Начинание, което започна без никакви очаквания и което стана постоянен спътник в ежедневието ми.

V.S: Вдъхоновение черпиш от?
C:
От най-неочаквани поводи, както и от очаквани. Хората около мен непрекъснато ме вдъхновяват. Почти всяка обмяна на мисли е ценна за мен по различен начин, дори да не го осъзнавам на момента.

V.S: Музата ти....
C
: Феноменът, че човек може да изпита емоции, които не е предполагал, че съществуват е музата, която ме кара да вярвам, че винаги следва нещо неочаквано и непознато.

V.S: Ти си турист в собствения си град. Къде другаде би искала да бъдеш?
C:
Мисля, че всички сме туристи в живота и е много интересно с кого ще преживееш следващото пътуване. Важно е да опознаваш себе си и често това се случва, когато се поставяме в нови ситуации, в които се чувстваме като абсолютни туристи . Така че пожелавам на всички ни да разгръщаме себе си, да се отклоняваме от отъпканите пътеки и да вярваме в идеите си.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра