Следва

Асансьор за пациенти

VIVACOM Art Hall представя авангардния проект STATIONS

Концептуалната среща между мода, дизайн и инсталация обединява някои от най-добрите български модни дизайнери у нас

Viva 4 U преди 6 години

На 9 ноември (четвъртък) от 19:00 ч. в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (САМСИ) ще се състои официалната премиера на STATIONS – изложба на концептуален моден дизайн и моден филм в рамките на пространствена инсталация на дизайнерската платформа „ИВАН АСЕН 22“.

Авангардният проект интерпретира глобалната тенденция МУЛТИЛОКАЛИЗЪМ, като задава един наглед прост въпрос: „Къде е домът ни?“, който в съвременния свят няма прост отговор, защото „вкъщи“ днес е навсякъде и никъде.








Питайки се какво е усещането да си чужд и да нямаш твърда почва под краката си, как влияе пътуването и местата, през които преминаваме или обитаваме за по-кратък или по-дълъг период от време, върху идентичността ни, кога и как започваме да се чувстваме „у дома“, водещи български дизайнери дават своя артистичен отговор с уникални модели. Посетителите на изложбата ще могат да видят концептуалните дизайни на Антония Пашова, Александър Гергинов, Георги Флоров, Диляна Иванова, Милена Начева, Наталия Живкова, Нели Митева, Силвия Цветанова, Станислава Димитрова и Цветелина Атанасова заедно с моден филм и специално изградена тематична визуална среда за събитието. Автори на концепцията са Александър Гергинов, Момчил Тасев и Нели Митева.






STATIONS
е част от новата поредица артистични pop-up събития, организирани от VIVACOM Art Hall. През изминалия месец началото на платформата беше дадено с фотографската изложба „25-и кадър“, част от фестивала Cinelibri, която жителите и гостите на столицата можеха да разгледат на 4 локации. След големия успех на тематичните фотографии на Ивайло Петров и Емануела Беловарски от Whaleworx Studio, през месец ноември pop-up събитията на VIVACOM Art Hall продължават с първа от рода си за страната ни пространствена инсталация с дизайнерски модели и прожекция на моден филм.




Изложбата STATIONS на концептуалната дизайнерска платформа „ИВАН АСЕН 22“, реализирана с подкрепата на VIVACOM Art Hall и Esthederm, ще може да бъде разгледана между 9 ноември и 9 декември в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (САМСИ) на бул. „Черни връх“ №2.

Допълнителна информация за изложбата STATIONS тук.
 

More Viva 4 U