Следва

Щрак, fashion, на портрет: София Вергара

Trend report: Prada feathers

They are all over...

All fashion преди 6 години

Като акцент от миланската седмица на модата, две от последните три колекции на Prada са белязани с разточителния стайлинг маниер на перата.

Неочакваната афера на Миуча с този на пръв поглед пипкав елемент започва още с презентирането на пролетно-лятната й колекция за 2017-та, а след това продължава и в тази за настоящия сезон.

Не че това може да се очаква от име като Prada, но бързаме да поясним, че приложението на перата съвсем не идва под формата на тържествени вечерни рокли, точно напротив. В типичните за Миуча силни и контрастиращи си принтове, съсредоточени изцяло в десетилетието на 70-те, силуетите заемат своите позиции в странния, но все пак обичан, от феновете на къщата стайлинг, а перата едва като детайл се наместват по маншетите на ризи, сака, панталони и миди поли.


Prada Пролет/Лято 2017-та


Prada Пролет/Лято 2017-та


Prada Пролет/Лято 2017-та


Prada Есен/Зима 2017-та


Prada Есен/Зима 2017-та


Prada Есен/Зима 2017-та

Благодарение именно на Prada и последвалите хай стрийт брандове, които пряко черпят вдъхновение от нея, перата добиват съвсем ненатрапващ за ежедневието вид, а ние ликуваме с две ръце. Не това обаче е тема на вниманието ни днес, а head to toe визиите Prada, запечатани от стрийт стайл фотографите на част от видните фешънисти от изминалите седмици на модата, които макар и прекалено смели за прилагане по нашите географски ширини, заслужават да послужат поне като щедра порция визуална храна...

















More All fashion