Следва

Съпругът, Хипстърът, Махмурлукът: Наръчник за употреба!

Аст фестивал и платформа "МИГРИРАЩОТО ТЯЛО“ представят френския спектакъл „RELATIVE COLLIDER“

Първият спектакъл от седмото издание на АСТ Фестивал за свободен театър, съвместен проект с международната платформа на ДНК „Мигриращото тяло“, е „Relative Collider“ на Лиз Санторо (Ню Йорк) и Пиер Годар (Париж), който зрителите ще могат да гледат на 12 ноември (неделя) от 20:00 часа в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

Events преди 6 години

„Relative Collider“ работи върху физиката на вниманието. Да сме осъзнати един за друг – това е всичко, което можем да направим. Релативният ускорител търси точка на контакт между движението и текста, където всяко от тях има единствената цел на собственото си представяне пред публика. Атомите, подложени на различни силови полета, се прекомбинират в молекули, които се ускоряват и разтварят под вниманието на зрителя. Органична химия. Чрез изследването на нашето преживяване на времето, повлияно от вниманието, се опитваме да опишем, изследваме и манипулираме взаимодействието на различните вълни от енергия, звук и внимание. В този опит да разберем физическите закони на нашето присъствие един с друг, „Relative Сollider“ поставя под съмнение това, което се обменя, създава и разрушава в акта на наблюдение.



Участници в спектакъла са Пиер Годар, Синтия Копе, Лиз Санторо и Стивън Томпсън. Хореографията е на Лиз Санторо и Пиер Годарар.

Билетите са на цени от 8 и 12 лв. и вече са в продажба на касите на Билетен център – НДК, онлайн, както и на място в ДНК, час преди събитието.

Гостуването на спектакъла се реализира като част от международна платформа „Мигриращото тяло” финансирана от Столична програма „Култура” за 2017 г. и е част от програмата на АСТ Фестивал за свободен театър със специалната подкрепа на Френски Институт в България.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.