Следва

Какво носи редакцията: Winter is coming

Resort 2018: Marni

Хорър филмът на Франческо Рисо...

Runway преди 6 години

Резортната колекция на модната марка Marni носи привкус на изкривените приказки, които държат креативния директор буден до среднощ.

"Хорър лентите редовно разказват история за екстремна и дръзка любов. Романтични жестове в драматични и прекомерни пропорции. Пороци... Невъзможната любовна афера превърнала се в възбуждаща сетивата чудовищна лудост", казва Рисо.

Осланяйки се върху концепцията за перверзност и екстремен романтизъм креативният директор на Marni поставя естетическите параметри под лупа и работи в посока подчертан обем и стил тип "нео-деко". Очарован от конструктивните модели от 20-те и 30-те години, Рисо създава жестока симбиоза между богатството и геометрията, които се превръщат в визуално драматични и абстрактни оксиморони в дизайните му.

Формите в Marni Resort 2018-та имат свободен стил и идиосинкратично усещане, което е наистина отличителна черта на марката и чувствителността на креативния директор.

Несъответстващи си принтове, висящи ленти, причудливост и изваяни форми, кройки на работното облекло, огромни нашивки, трапецови ризи, поплин, щедри пропорции, плисета, флорални мотиви, асиметрия и още, и още...

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.