Хайде, брате, Делото ся почна!

Хайде, брате, Делото ся почна!

ВЪЗВИШЕНИЕ е от днес по кината в цяла България!

Три години и половина след старта на проекта „Възвишение“, снимки на над 50 локации из цяла България и почти едногодишна постпродукция, филмът на Виктор Божинов по романа на Милен Русков е вече официално на екран в над 65 кина в цялата страна.

„Възвишение“ вече получи изключително високи оценки и от критиката, и от първите си зрители, посетили предпремиерните прожекции, което дава големи надежди на киноманите, а и на продуцентите, че филмът ще има дълъг живот по родните екрани.

“Всеки един лев, който продукцията получи, е на екрана и вярвам, че това е верният път за българското кино, както и вярвам, че публиката ще го оцени. По време на снимките не сме правили никакви компромиси с „Възвишение“, а най-голямата награда за нас ще бъде, ако зрителите първо се посмеят, а после и поплачат с нашите герои.“ – заяви режисьорът на филма Виктор Божинов на официалната премиера преди дни.

Историята на „Възвишение“ е комбинация от исторически факти и художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му извършват Арабаконашкия обир. Сред групата, осъществила обира, са Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) – полуреволюционери, полуразбойници.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.