Следва

Четиво на хоризонта!

STATIONS - Дизайнерската платформа „ИВАН АСЕН 22” с концептуална изложба

Огледални отражения, розов нюанс, авторска експресия и още нещо...

Events преди 6 години

Вчера САМСИ бе епицентъра на български моден перформанс, пространствена инсталация и моден филм.

Трета под ред концептуална фешън провокация на модната платформа "Иван Асен 22".
“STATIONS” е темата, обединяваща български артисти от световен калибър, а „Вкъщи” е навсякъде" е главното мото за изграждане на тази интересна изложба, базирана на няколко ежедневни въпроси.

Актрисата Ирмена Чичикова в "STATIONS", снимка: Боряна Пандова, стайлинг: Александър Гергинов, моден дизайн: Антония Пашова за "ИВАН АСЕН 22", грим и коса: Алина Манова.

Какво е усещането да си чужд и да нямаш твърда почва под краката си? Кога започваш да се чувстваш „вкъщи”? Как влияе пътуването и местата, през които преминаваме и които обитаваме за по-кратък или по-дълъг период от време, върху изграждането, размиването, препроектирането и новоконструирането на идентичността ни?

Са част от въпросите, чийто най-адекватен отговор ще откриете, след като сами посетите дизайнерската инсталация, официално открита вчера. Разполгата се с време до 09. 12. 2017г., когато славно ще бъде закрита.

Актрисата Ирмена Чичикова в "STATIONS", снимка: Боряна Пандова, стайлинг: Александър Гергинов, моден дизайн: Нели Митева за "ИВАН АСЕН 22", грим и коса: Алина Манова.

Актрисата Ирмена Чичикова в "STATIONS", снимка: Васил Танев, стайлинг: Александър Гергинов, моден дизайн: Наталия Живкова за "ИВАН АСЕН 22", грим и коса: Алина Манова.

И ако пътуването е търсене, а спирката – престой за определено време на място, което отвежда до друго, какво тогава е домът?!

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.