Следва

"Мистър Бийн" става баща за трети път на 62 години!

“Хирургът на сценарии” Карл Дерик с курс по писане за кино в София

Карл Дерик има 26 години опит в кино-индустрията, работил е по “Гладиатор”, “007 Златното око” и “Хари Потър”

All About Life преди 6 години

“Повечето сценарии са замислени и написани много слабо. Трябва да променим това.” Това е мнението на Карл Дерик на база неговия 26-годишен опит в кино- и ТВ-индустрията. София е най-новата спирка от неговия кръстоносен поход срещу посредствено разказаните истории – на 2 и 3 декември ще се проведе първият му семинар по творческо писане за кино тук.

Карл Дерик е работил като специалист по грим и специални ефекти, бил е режисьор на втори снимачен екип, фотограф, музикант и скулптор. Работил е по множество заглавия, включително филмите от поредицата “Хари Потър”, “Гладиатор”, “Мумията се завръща”, “Братя Грим”, “007 Златното око”, “Гордост и предразсъдъци и зомбита”. От 12 години работи като “хирург на сценарии”. Продуцентските къщи търсят помощта му за сценарии, които се нуждаят от подобрения. В момента работи по два свои собствени проекта – бюджетен британски свръхестествен трилър и мултимилионна научнофантастична продукция.

Дерик идва в София за двудневен семинар за писане на сценарии, по време на който ще предаде всички ключови знания, натрупани през дългата му кариера. От презентациите гостите ще научат как да постигнат добър ритъм за своята история, как да изберат героите си, какви са ключовите елементи на добрия диалог и още много детайли от процеса.

“Предимство на България е фактът, че тук идват множество международни продукции, с които младите кино-професионалисти могат да натрупат опит,” обясни Дерик. “Смятам, обаче, че уменията за изграждане на завладяващи истории и създаване на реалистични герои се простират отвъд тясното приложение на сценария.”

Семинарът “The Write Stuff” ще се проведе на 2 и 3 декември в DaDa Cultural Bar в София (ул. Героги Бенковски 10). До 25 ноември е активна преференциална цена за регистрация от 39 лв., а местата са ограничени.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.