Следва

Pirelli с 45-то издание на емблематичния си календар!

Why a Chopard in a lifetime is enough!

Нищо не е в състояние да ни помръдне от убеждението, че един, само един, едничък Chopard в този живот е като водата и слънцето за всяко живо същество...

All fashion преди 6 години

В контекста на това ни вярване, приказните бижута на Chopard празнуват 10 години в България.

Съпрезидентът и креативен директор Каролин Шойфеле пристига в София за юбилея.
Ние сме планирали личен разговор с нея, очаквайте го на страниците ни съвсем скоро.

Днес Chopard има общо 13 дъщерни дружества в Германия, Австрия, Испания, Франция, Великобритания, Италия, Съединените щати, Латинска Америка, Азия, Япония, Хонг Конг и Малайзия със 157 бутика и 1400 точки на продажба.

Припомняме, че Каролин Шойфеле гостува у нас за откриването на ексклузивния бутик. Chopard в София през 2007 г., заедно с Ева Херцигова.

Втората визита на Каролин Шойфеле се очаква с нетърпение у нас, тъй като съпрезидентът на Chopard e много успешна бинесдама и талантлив, иновативен дизайнер. Сред успехите й се нареждат колекции като Happy Diamonds, HappySport, Mille Miglia Chronograph и Animal World Collection – специална селекция от 150 различни животни под формата на бижута, по случай 150-годишнината на Chopard.

През 1990 г. се появява една от най-запомнящите се и сложни колекции на младата Шойфеле - Кашмир, с изваяни арабески, интересни форми и цветни орнаменти. Нетърпеливи да продължат кашмиреното си приключение, от Chopard представят и парфюм, свързвайки визуалното и обонятелното удоволствие. Няколко години по-късно, Chopard показва своята креативност и оригиналност с пускането на нова бижутерия: колекцията "Пушкин". С перли, скъпоценни камъни, златни и полирани диаманти, новата колекция е вдъхновена от личността на руския поет и елегантните форми на руските църкви.

Една от най-емблематичните колекции на луксозния бранд е L.U.C. – създадена от почит към производителя на часовници Луи-Улис Шопар, часовникар от швейцарско село, който през 1860 г. основава компанията, която все още носи името му. Всяка част от тези изключителни часовници е шедьовър със свой собствен почерк, предназначен да набляга върху ръчната изработка от миналото, но да служи на съвременния джентълмен днес. Колекцията L.U.C Haute Horlogerie е изработена с внимание към детайлите, очаквани от швейцарските върхови постижения, за да задоволят най-претенциозните потребители.

Силно следени са и появите на бижутата Chopard и техния дизайнер Каролин Шойфеле на фестивала в Кан. Брандът е партньор на блясковото събитие от 1998 г. а от 2007 г. насам представя колекция Red Carpet, посветена специално на червения килим. Тази година голямата награда на кинофестивала в Кан - "Златната палма", отново изработена от талантливата швейцарка, блестя с близо 170 диаманта. Поводът бе юбилейното 70-годишно издание на престижния кинофорум.

Каролин Шойфеле лично участва и в редица благотворителни организации, сред които Международната фондация на Хосе Карерас за борба с левкемията, фондация "Сабрина" за болни деца и други. Освен това, от Каролин се ражда идеята Chopard да използва единствено етично добити диаманти и други скъпоценни камъни – дългосрочен проект на компанията от 2013 г. насам.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.