Следва

Dare U: Show me your...

Fashion battle: Let's get hippie

Макар и хипитата като субкултура...

All fashion преди 6 години

...да не са пряко обвързани с модните течения този сезон, то те се оказват горещ топик в Редакцията ни днес. Колоритната натура на хипитата, както и ценностите им, съсредоточени около мира, любовта и до някаква степен отричането от консуматорството, провокират в нас желание, ако не за коренна промяна в начина на живот, то поне за моден експеримент.

 И така, в импровизиран моден двубой двама от редакторите на View Sofia запрятат ръкави и "обличат" в илюстрации и стайлинг колажи своята интерпретация по темата...

Габриела

Модерният образ на хипито следва да се тълкува визуално по-скоро около 70-те години на миналия век, отколкото в зората на 60-те, за да изглежда приложим и адекватен в ежедневието. Миди пачуърк роклята в ретро принт идва като оптималния съюзник по темата, а тъмният зелен тон кореспондира на сезона, избягвайки успешно от прекалено често срещаните черни тонове. Започнатото се допълва задължително с чифт сатенени сандали на стабилен висок ток; модерни, но премерени бижута; както и популярната чанта-бижу на Chloe, олицетворяваща бохемския дух на бранда...

Рокля &Other Stories 174 лв.
Чанта
Chloe 2332 лв.
Сандали
H&M 65 лв.
Обици
Cos 33 лв.
Колие
Cos 68 лв.

 

Филип

Така, за днешния ни хипарски вторник залагам на рокля от копринен шифон, произведение на роматнично-кичозните Dolce&Gabbana. Десенът е вдъхновен от местните бодливи растения в Мексико, брилиятно стилизирани и акварелно апликирани върху светлосинята коприна. Всички знаем, че хипи движението олицетворява човешката свобода, любов и идеята за свят без войни.

Флоралните мотиви са неизбежен декоративен акцент за тази епоха, а отражението на хипарските 60-те год. намираме тук>>>.

Анкета

Кое предпочитате?

More All fashion