Следва

"Малко любов, малко омраза и после добър ден" и още от Агата Кристи

Енчиладас с пилешко

Bienvenida en Mexico

Food преди 6 години

Senoritas, вържете престилката на талията и да започваме!

Необходими продукти:

- 300 г пилешко месо
- 10 бр. тортия (палачинки от царевично брашно)
- 500 г салса (сос от домати, лук, чушки)
- 100 г сирене чедър
- 100 г сирене моцарела
- 2-3 с.л. зехтин или олио за пържене
- лют червен пипер, черен пипер и сол по вкус

Нарязваме на лентички и запържваме в малко зехтин пилешкото месо (може да се използва и готово печено пиле). Добавяме сол, черен пипер, лют червен пипер и кимион на вкус. Прибавяме 1/3-та от буркана с готовата салса към месото и 1/3-та от двата вида сирене, който предварително сме настъргали и смесили (може да използвате кашкавал, предполагаме че ще стане вкусно също) разбъркваме добре и махаме от котлона.

В друг нагрят тиган слагаме малко зехтин и притопляме тортилите и от двете страни за по няколко секунди, след което ги изваждаме, пълним от вече приготвената пилешка смес и ги подреждаме в тавичка. Заливаме навитите като палачинки енчилади с остатъка от салсата и поръсваме с останалото сирене. Запичаме за около 15-20 минути, докато кашкавалът се разтопи и стане леко кафяв. Може да се сервира със заквасена сметана и нарязани на кубчета домати, гуакамоле (авокадо, лук, домати) или авокадо.

Ако нямате готова салса, може да си направите сами от нарязани домати или доматен сос, стар лук, зелена и червена сладки чушки, а ако обичате по-пикантно добавете и люта чушка.

Bon Appetit. 

More Food