Следва

ХОРХЕ ЛУИС БОРХЕС - ПЯСЪЧНАТА КНИГА

Принц Чарлз: страстите и парадоксите на един невероятен живот

Сали Бидъл Смит, бестселър автор на „Ню Йорк Таймс”, ни представя първата мащабна и задълбочена биография на принц Чарлс за последните двадесет години...

Books преди 6 години

Винаги сме актуални и обичаме първи да ви съобщаваме нещата. Ново четиво се задава във вторник вечер и не за кого да е, а за единствения и неповторим принц Чарлс, който вчера, 14 ноември, навърши завидните 69 години. Не веднъж сме ви говорили за него и никога няма да ни писне да го правим. Ако случайно сте ги изпуснали, то можете да наваксате тук и тук .

След първата си много успешна книга „Елизабет, кралицата” Сали Бидъл Смит пуска втората си книга посветена на принц Чарлз - "Принц Чарлс: Страстите и парадоксите на един невероятен живот” 

Какво трябва да знаете за книгата:
Принц Чарлс: страстите и парадоксите на един невероятен живот” описва в подробности живота на един джентълмен от XVIII век, който е принуден да се изправи пред реалностите на XXI век, за ежедневието в сянката на трона, нещастния брак и дългогодишната любов, за която си струва да се бориш докрай като истински принц.


„Завладяващо интересна биография... Хипнотизираща за почитателите на кралското семейство“

сп. Пийпъл

„Изчерпателна и възхитително коректна биография... До възшествието му на престола тази книга ще си остане най-добрият негов портрет“

Буклист

„Увлекателна книга, която е посветена не само на един мъж, чиято съдба е да бъде крал, но и на дълга, който е неделима част от благородното потекло”

Уолтър Айзъксън, автор на биографиите на Айнщайн и Стийв Джобс
 


Сали Бидъл Смит, популярната авторка на „Елизабет, кралицата”, се завръща отново към живота на английското кралско семейство, за да ни даде нов поглед към съдбата на принц Чарлс, най-възрастният престолонаследник през последните триста години. Тази ярка биография, която хвърля светлина върху редица аспекти от живота на аристокрацията в наши дни, е резултат от четиригодишен задълбочен труд и стотици интервюта с официални представители на двореца, бивши любовници и приятели, някои от които говорят за първи път открито.

„Принц Чарлс: Страстите и парадоксите на един невероятен живот”, на пазара благодарение на издателство "Еднорог", ни запознава с живота на един мъж от плът и кръв и с всички негови амбиции, колебания и убеждения. Книгата започва със самотното му детство, проследява трудните му училищни години, ранните му влюбвания, интелектуалните му битки и предприемаческите му начинания и разказва подробно за трагичния му брак с Даяна, за дългогодишната му любов с Камила и отношенията му с със синовете му – принцовете Уилям и Хари, със снаха му, херцогинята на Кеймбридж, както и с неговите внуци.

Кой всъщност е принц Чарлс – самотното, тъжно малко момче, тийнейджърът, търсещ смисъла на живота, наслаждаващият се на привилегиите си аристократ... или може би човек, когото светът съвсем не познава? Как е понесъл болката от един нещастен брак, как е отглеждал осиротелите си синове, как след дълги перипетии на 60 години се жени за онази, която е обичал цял живот; борбите му в защита на природата и екологичното равновесие, за съхранение на културно-историческото наследство на човечеството; любов и ревност, интриги и изневери – страстите, тайните и трепетите на един необикновен живот са представени с разбиране и обективност в тази съвсем човешка история.

За автора
Сали Бидъл Смит e американска авторка, специализирана в историческите биографии. Сред най-известните ѝ творби са биографиите на принцеса Даяна, Кралица Елизабет II, Бил и Хилъри Клинтън и Джон и Джаки Кенеди. Сали Бидъл Смит е и журналист на свободна практика към изданията "Венити Феър", "Тайм" и "Ню Йорк Таймс". "Елизабет, кралицата"  печели наградата на читателите на популярния сайт Goodreads за най-добра книга в жанра "История и биографии" за 2012 г.

More Books