Ела Фицджералд, Нина Симон и други у нас!

Ела Фицджералд, Нина Симон и други у нас!

Филми за живота...

Чакаме Киномания по цяла година и никога не оставаме разочаровани, а сега сме и повече от очаровани... Вижте сами защо!


Една от характерните черти на тазгодишната Киномания е изключителното разнообразие от заглавия, посветени на иконични музиканти и изпълнители.

Сред тях са филми за неподражаемата Ела Фицджералд, за великата Нина Симон, за музикалната икона Далида и други.

Документалният „Ела Фицджералд: Струва си да живееш” на режисьора и сценарист Шарлот Зуерин, описва шеметната кариера на уникалната джаз певица Ела Фицджералд. Освен с талант, тя печели публиката и с огромния си артистизъм и любов към пеенето, което личи във всяко нейно изпълнение. През 50-те и 60-те години на миналия век по популярност може да й съперничи единствено Франк Синатра, а записите й на песните на Коул Портър, Айра и Джордж Гершуин и Роджърс и Харт са изключително успешни.
Киномания представя филма по случай 100-годишнината от рождението й, а зрителите могат да го видят на 26 ноември от 11:30 часа в кино „Люмиер Лидл”. „Ела Фицджералд: Струва си да живееш” е с номинация за „Грами” за музикален филм и е с участието на: Рей Браун-син, Оскар Питърсън, Андре Превен и гласа на Тони Бенет.

Нина Симон е друга музикална легенда, която ще видим в едноименния филм на режисьора Синтия Морт. В ролята на невероятната певица се превъплъщава Зоуи Салдана, а в останалите роли са: Дейвид Ойелоуо, Роналд Гътман, Кийт Дейвид, Ела Джойс, Ела Томас, Майк Епс, Майкъл Вартан.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.