Следва

Питахме мъжете: Кога всичко е точно?

София, мръсният въздух и как го вижда това Европа-та

Go green to breath clean

Health преди 6 години

We only got one planet!

Освен че София, обожаема и родна, е ужасно мръсна откъм въздух от едно 15-ина години насам, и все по-мръсна става, замърсяването на въздуха е най-големият риск за здравето на околната среда в Европа и целия свят. Затова всички заедно трябва да лобираме за по-чист въздух и природа всеки нов ден.



Новият индекс за качеството на въздуха ще предостави на европейските граждани начин да научат повече за излагането им на лошото качество на въздуха, както на местно равнище, така и в целия ЕС.

Индексът за качество на въздуха на Европейската агенция по околна среда, обявен вчера на Парижкия форум за чист въздух, дава възможност на потребителите да разберат повече за качеството на въздуха там, където живеят. Показването на актуални данни за цяла Европа носи познание за качеството на въздуха в отделните държави, региони или градове, а оттук, надяваме се, и съзнание за това как да направим така, че да не е толкова кофти, колкото е.

В момента за София и нейния кислород, погледнати "от въздуха", на сайта  www.eea.europa.eu, все още няма данни, но ние се надяваме, че в момента, в който те се появат, няма да ни се  прииска да емигрираме в Осло в секундата. Или поне не без да замислим кой, как и колко може да допринесе за това да дишаме по-готино. Всички.

 

 

 

 

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.