Следва

Pirelli calendar: От 1964, та чак до сега

Life in plastic, it's fantastic? 13 шокиращи истини за пластичните операции!

Мirror, мirror on the wall who's the biggest fool of them all?

Health преди 6 години

Пластичната хирургия включва всяка процедура, която оформя и моделира човешкото тяло и го прави да изглежда различно. Именно на темата за пластичната хирургия сме решили да подчиним и материалите си през цялата идна седмица – пригответе се да ви залеем с толкова много и детайлна информация, че всяка чуденка, която сте имали досега, ще бъде заличен завинаги.

Някои от най-„популярните“ процедури са ринопластиката, променяща размера и формата на носа, и ритидектомията, по-позната като фейслифт. Разбира се, съществуват и множество други операции, до които прибягват известните хора. В стремежа си да приличат на любимите си знаменитости все повече и повече „обикновени“ хора лягат на хирургическата маса.


При всяка една намеса съществува огромният риск от усложнения, което е най-голямата спирачка за всеки, обмислял пластичната хирургия. Независимо дали сте привърженик на подобен тип намеси или никога не сте си мечтали да промените нещо в себе си, следващите 13 факта за пластичната хирургия гарантирано ще шокират всеки един от вас!



1. Съществува трансплантация на вежди ала Кара Делевин
Пластичен хирург в Ню Йорк, др. Кийт Дюранте, създава нова форма на космена трансплантация под формата на вежди, кръстена на модела/актриса Кара Делевин – „пакет Кара“, достъпен срещу скромната сума от $7 500 (12 450лв.) Веждите на Кара са фикс идея на много жени и това дава повод на лекарят да „изобрети“ иновативната трансплантация.



2. Все повече мъже започват да се интересуват от пластичната хирургия
Според редица проучвания, изследващи интереса към пластиката, 91% от пациентите са жени, а само 9% са мъже. От 2000г. насам обаче, ръстът на мъжете, подложили се на пластична интервенция, се покачва с 45%. Въпреки че и двата пола проявяват интерес към хирургическите намеси, операциите, на които се подлагат са съвсем различни. Мнозинството жени са привърженички на увеличението на бюста и намаляването на размера на носа, мъжете са заинтересовани от липосукции, повдигане на клепачите и прибиране на „стърчащи“ уши.

3. Хората използват хирургическа намеса, за да заприличат на любимите си знаменитости.
Има списък от хиляди хора, подложили се на операции, за да заприличат на любимите си „звезди“ от кориците на списанията. Мъж влага $150 000 (415 000лв.) във фикс идеята си да прилича на Ким Кардашиян. На фона на тази инвестиция, сумата от $90 000 (149 400лв.), похарчена от момчето, вече момиче, за да изглежда досущ като Бритни Спиърс, просто бледнее. Известност покрай тоталното си обезобразяване придобиват и real life Барби и Кен.

4. Първоначално пластичните операции са прилагани единствено на мъртъвци
Пластината хирургия невинаги е била начин за разкрасяване – със самото си възникване, операциите се прилагат единствено на починалите. В Древен Египет хората вярвали, че след прераждането човек приема външния вид, който е имал и приживе. За да „улеснят“ следващия живот на по-важите починали, преди погребението те претърпявали операции (най-често на носа, скулите и гърдите).

5. Пластичната хирургия е смятана за грях
Обратно през Средновековието пластичните операции са далеч по-непознати. Всъщност подобни намеси са считани за грях – затова и повечето хора ги избягват. Идеята за промяната на човешкото тяло, такова каквото е създадено, е в противовес със силните религиозните вярвания.

6$$$
Един от многото недостатъци на пластичната хирургия е, че възможността всичко грандиозно да се обърка, присъства абсолютно винаги, а дори и всичко да е наред, периодът на възстановяване е толкова дълъг, че е предпоставка за доста неудобства и изменения на начина ни на живот. Най-неприятният момент от цялата процедура е цената – overprized дори за хората с високи доходи. Разбира се, цените варират според държавата, болницата и най-вече опериращия лекар. Най-плашещата част е, че колкото и проучвания да правим за хирурзите, понякога нещата просто не се получават и всичко може да приключи с изсипването на още маса парични средства, за де оправят щетите след неуспешна намеса.

7. Формата на лицето ви влияе на начина, по който другите ви възприемат
Харесва ви или не, Формата на лицето ви влияе на начина, по който другите ви възприемат - особено на първото впечатление. Хората със симетрични лица, изглеждат по-атрактивни, а тези с по-големи очи – по-млади и доверени. Според някои проучвания след повдигане на клепачите и слагане на импланти в брадичката, шансовете за намиране на работа се увеличават многократно.

8. Пластичните операции са се извършвали в бръснарниците
За разлика от днешните операционни зали, в които се спазва стопроцентова стерилност, при първите пластични интервенции не се е обръщало такова внимание на хигиената. Около 16 век операциите са се извършвали от бръснари, естествено в собствените им бръснарници. Сложността на тогавашните намеси е несравнима с чудесата, които извършват хирурзите в днешно време, но методът все пак е впечатляващ.

9. Cоциалните мрежи предизвикват покачване в броя на операциите
Selfie е „Думата на година“ на Оксфорд за 2013г. Оттогава насам, селфитата са част от съществуването на всеки от нас. Мъже и жени, стари и млади публикуват собственоръчно направените си снимки в социалните мрежи като Instagram, Facebook и Snapchat. Според Huffington Post огромен брой потребители на социалните мрежи се подлагат на козметични процедура именно с целта да изглеждат по-добре на selfie-тата си. Абсурдно или не, селфитата пораждат скок в броя на направени интервенции.

10. Пластичната хирургия се развива с всеки изминал ден
Индустрията на козметичните промени е преуспяващ бизнес в Китай. Там се наблюдава промяна в типа на операциите, на които се подлага населението. В миналото операциите имат за цел да „европеизират“ начина, по който изглеждат хората, като почти заличават типичните за азиатците бележи – присвити очи например. В последно време това „заличаване“ на характерните белези почти не се среща, тъй като пациентите са се научили да приемат белезите си за отличителни, а не срамни.

11. Съществуват в пъти повече пластични процедури, отколкото предполагате
Ринопластика, увеличаване на бюста и фейслифт са процедурите, за които се говори най-много, но те далеч на се единствените. Липоструктурата е един от примерите за непознати, но доста търсени оперативни намеси. При подобна операция мазнините от корема на пациента се изсмукват, за да се появят така желаните (особено от мъжете) комплект стегнати коремни мускулни плочки.

12. Съществуват модни дефилета за пластична хирургия
Пластичен хирург на име Рамтин Касир разбуни духовете в индустрията си, като организира модно ревю, за да покаже „творенията“ си. Всички модели са негови пациенти, а вместо очакваните похвали след ревюто, доктора получава солидна критика. Критиците негодуват най-вече защото „ревюто“ е представено на нюйоркската Седмица на модата.

13. През 2009г. американците харчат 10 милиарда долара за пластични операции
Пластичната намеса става все по-желана с годините. През 1997г. са направени едва 2.1 милиона операции, а само 9 години по-късно американците вече харчат 10 милиарда долара за въпросните процедури. През 2012г. покачването продължава и похарчените средства стават 11 милиарда долара. И въпреки че броят на извършващите се операции вече е висок, тенденцията е да се покачва все повече с всяка изминала години.

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.